Zwaantjes! Mmmm!

Zwaantjes! Mmmm!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben een zwak voor tearooms, niet de hedendaagse versie, wel de tearooms met gestoffeerde wanden en mooie lambriseringen die een souvenir zijn van de vorige eeuw.

Ik denk met heimwee terug aan patisserie-tearoom Locus op de Schoenmarkt in Antwerpen waar ik als kind regelmatig met mijn ouders en grootouders genoot van mijn lievelingsgebakje: een Zwaantje. 

Laat ik het zo stellen, ik kan geen old school tearoom weerstaan. 

Vorig weekend verbleven we in Amsterdam. Terwijl Hans een business meeting had maandagvoormiddag, slenterde ik door De 9 Straatjes, een aantal zijstraatjes rond de mooie Prinsengracht, de Keizersgracht en de Herengracht in Amsterdam centrum, met heel wat hippe, bijzondere, unieke winkels en horeca. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEén van die unieke plekken is patisserie en chocolaterie Pompadour. Inderdaad, een heerlijke tearoom mét lambrisering en gestoffeerde wanden.

Patisserie en chocolaterie Pompadour is al meer dan 50 jaar een begrip in Amsterdam. Sinds 12 jaar staat er een Belg aan het roer, die met veel plezier en goesting de lekkerste pralines maakt, op ambachtelijke wijze met de allerbeste chocolade. Drie patissiers werken aan de heerlijkste gebakjes, de recepten zijn steeds in ontwikkeling door uitwisseling met Franse en Belgische collega’s.

Helemaal betoverd schoof ik aan een tafeltje met voor mijn neus een wilde kastanje in marsepein en een kamille thee. “Té mooi om op te eten!” dacht ik de eerste 5 minuten… ;-)

Een enthousiaste man kocht wel 10 gebakjes en nam ook een halve kilo orangettes mee. Hij kreeg complimenten van alle aanwezige vrouwen. Een glimlach hier, een knipoog daar… gebakjes werken erotiserend, zeker weten.

Marianne (62) en Yvette (58) zijn de gastvrouwen van de Pompadour, ze doen hun werk met liefde en plezier: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Het is zo fijn werken hier, mensen zijn altijd blij als ze hier komen. Je ziet hun gezicht veranderen als ze naar de gebakjes en de chocolade kijken! Zelfs op de drukste dagen blijven we lachen omdat we zoveel positieve energie terugkrijgen van onze klanten. De positieve reacties van toeristen halen echt het beste in je naar boven. We staan ook echt achter alle producten. Wat ons onderscheidt, en daar zijn we echt heel trots op, is dat we enkel werken met de beste grondstoffen, zo min mogelijk bewerkt en van de hoogste kwaliteit. Onze baas is een Belg, een heel leuke man trouwens! Het siert hem dat hij nooit aan bezuinigen denkt, dat hij na al die jaren trouw blijft aan de allerbeste producten.”

Hebben de dames ook een favoriete gebak? 

” Op nummer één staat de Citroen-Double, de beste van Amsterdam. Dan volgt de Chocolade-Ganache en de Weense Kers is ook niet te versmaden!” zeggen ze samen met een grote glimlach op hun gezicht. 

Het is duidelijk, bij Pompadour wordt dagelijks gevierd dat smaak iets geweldigs is!
Chocolaterie Patisserie Tearoom Pompadour – Huidenstraat 12 – 1016 ES Amsterdam.
 helene@wifty.be
Screen Shot 2015-12-02 at 09.16.13