Me-time! Me, myself and I. Enkele dagen zonder … àlles.

me-time simon-schmitt-45352-unsplash

Me-time. Enkele dagen zonder… alles.

Me-time. Oef. Eens enkele dagen ertussenuit en aan niets moeten denken. Geen (studerende) kinderen, geen hond, geen collega’s, geen buren, geen…alles.

Gewoon me, myself & I! Klinkt dit egoïstisch, egocentrisch, onverantwoord? Kan. Het is iets wat iedereen op tijd en stond moet doen, vinden wij.

Weg van alles. deadlines, to-dolijstjes.  Geen ruzie, geen discussie, geen afspraken, geen gezeur, geen files aan de douche of op de weg.  Geen ‘mama, wat eten we vanavond’?

Me-time. Mag het. Zàlig. Iedereen heeft hier recht op. Hoe doe je dat? Gewoon inplannen. Hup, een dikke streep in de agenda. Eén keer per jaar (of twee keer per jaar) enkele dagen verdwijnen. Om voluit te kiezen voor jezelf. Tijd nemen om alles even op een rij te zetten. Blik op oneindig. Nadenken. Boek lezen. Of niks doen.

Free photo: by Simon Schmitt @ Unsplash

3 Comments
 • christine copers

  Beantwoord

  Goh, ik kan me er in theorie helemaal in vinden maar … een paar weken geleden moest ik dat op bevel van de huisarts. Letterlijk. “En doe alleen dingen voor jezelf, dingen die je leuk vindt, dingen waar je nooit tijd voor hebt”. Het meest scary was dat ik niks kon verzinnen. Alsof ik plots geen eigen leven blijk te hebben. Ik heb veel gelezen ja, en veel geslapen. Maar ik heb niks gedaan. En hoe meer ik me daar zorgen over maakte, hoe erger het werd. Dus ik denk dat je zo’n time out ook moet kunnen nemen op een moment dat je er zin in en tijd/energie voor hebt. Misschien dat het daarom als egoistisch aanvoelt? Fier op je dat je dat kunt :-)

 • Marina

  Beantwoord

  Zalig vind ik dat klinken,en helemaal niet egoïstisch!Maar is het haalbaar…
  Ik lees het graag hoe je het schrijft..’het water komt me in de mond’…maar..
  Als kersverse oma,nog thuis inwonende dochter(met af en toe vriend),en als job’zakenvennoot’..is het moeilijk realiseerbaar.
  Ik gun het iedere wifty,ik zou bijna zeggen..moet kunnen..
  Maar er is een maar..

 • Linda

  Beantwoord

  Dit is zo herkenbaar voor mij! Ik zie mijn man en kinderen heel graag, maar af en toe heb ik heel erg behoefte aan wat me-time. Maar daar hangt dan altijd een prijskaartje aan : alles vooraf plannen en achteraf de gevolgen dragen! Pff, moeilijk soms.

Leave a Comment