Mini interview met Wifty @ Life Magazine.

Mini interview met Wifty @ Life Magazine.

Of we heel even tijd konden maken voor een interviewtje, vroeg Sofie ons. Sofie werkt voor Life Magazine, een magazine voor 50 plussers. Natuurlijk doen we dat, met veel plezier!

WE ARE WIFTY: BLOGGEN MET BEIDE PUMPS OP DE GROND

‘We are Wifty’ heeft het helemaal begrepen: vijftig zijn is fabulous! Ann Lemmens en Hélène Van Herck zijn vrouwen naar ons hart. Op hun duoblog halen ze alle clichés over wifty’s of women in their fifties onderuit en praten ze honderduit over de voor- (en soms na-) delen van deze levensfase. Voelt u zich ook een Wifty in hart en nieren?!
Is een Wifty iets anders dan gewoon een vrouw van 50?

Hélène: “Een Wifty is heel dankbaar voor die eerste 50 jaar maar is ook blij dat ze aan de tweede helft kan beginnen. De kinderen zijn uit huis waardoor haar taak in het gezin verandert, ze krijgt meer tijd voor zichzelf, gaat meer genieten en staat open voor nieuwe uitdagingen. It’s never too late!”

Waarom zijn jullie met de blog gestart? Misten jullie iets in het media-aanbod van blogs en magazines?

“Ann en ik leerden elkaar kennen tijdens de beginjaren van Flair, de gouden jaren ’80 van de vorige eeuw. Heerlijke tijden! We verloren elkaar uit het oog tijdens het media job-hoppen. Toen we 50 werden merkten we dat we bij geen enkel magazine of geen enkele website aansluiting vonden. Via Facebook vonden we elkaar terug en de rest is WIFTY!
“Geloofwaardigheid, authenticiteit, humor en herkenbaarheid zijn de sleutels van ons succes. Onze lezers (m/v) voelen zich aangesproken, betrokken en hebben eindelijk een plek gevonden waar ze zich goed voelen. We betuttelen niet, integendeel, we verbreden hun horizon. We zijn een online & offline community, we organiseren met veel succes Wifty Party’s, Wifty Events en Wifty Talks. Jongere vrouwen vertellen ons dat ze dankzij Wifty niet meer bang zijn om 50 te worden, maar er zelfs naar uitkijken. Dat is toch het mooiste compliment?!”

Is het fijn om dit met twee te doen?

“Het is meer dan fijn. We zijn twee verschillende, uitgesproken persoonlijkheden, dat resulteert in een brede kijk op alles. We hebben samen meer dan 60 jaar media ervaring waar we nu meer dan ooit de vruchten van plukken. Humor en zelfrelativering houdt ons met beide pumps op de grond. We maken veel plezier en genieten van het succes van Wifty.”

Hoe was 50 worden voor jullie?

“Wij hadden zelf geen probleem met 50 worden, het overkwam ons gewoon. Wat je wel doet is de balans opmaken: waar sta ik, waar wil ik naartoe. Ik heb samen met mijn man een sabbatjaar genomen, een jaar rondreizen vond ik het mooiste cadeau voor mijn 50ste verjaardag. Ann vierde haar verjaardag in familiekring en maakte een leuke bucketlist.”

Tekst: Sofie Vanden Bossche
Check link: http://www.life-magazine.be/nl/5422-we-are-wifty-bloggen-met-beide-pumps-op-de-grond.html
helene@wifty.be