Piet Teigeler vanuit Spanje.

Piet Teigeler vanuit Spanje.

Piet Teigeler (ex-hoofdredacteur, ex-barman, ex-beatnik, ex-content producer, auteur van 17 misdaadromans én medemens) ventileert vanuit Spanje.
De waarheid en all that jazz

Met de werkelijkheid heb ik nooit veel voeling gehad, maar ik heb het bestaan ervan nooit echt in twijfel getrokken.  

Moet ik dat standpunt nu gaan herzien? Twee gangstertjes die toevallig tegen een uitloper van een godsdienst aanbotsten, blazen zichzelf op. Dat is toch iets uit een B-film van de jaren veertig! (Look, mam, on top of the world – James Cagney in ‘White Heat’) En genazificeerde stadionbuffels die de Hitlergroet brengen, dat kennen we toch ook al (‘Cabaret’ en de bloedstollende song ‘Tomorrow belongs to me’).

Sorry, maar ik weet het even niet meer, lieve Wifties… Daarom heb ik dit gedichtje voor jullie gemaakt.

Reality
En zo herkenbaar
Zegt vader met verstikte stem 
Des avonds
Als acteurs in duizend pixels
Zijn hopeloze leven
Naspelen op een plasmascherm
Zelfs zijn taal
Vindt hij terug in synthetisch
Vlaams
Net zijn eigen verkaveling
En hij drinkt 
Een slok op zijn landeke van belofte.

Piet Teigeler