Modegoeroe & styliste Linda Van Waesberge: brief uit Brussel

Hallo! Ik ben een Wifty, eigenlijk al een Wixty want in maart werd ik 60, een oud meisje dus. Maar niet getreurd, oud is hip en trendy, kijk maar naar Helen Mirren, Susan Sarandon of Diane von Furstenberg. Bovendien werk ik altijd en heb helemaal geen tijd om oud te worden.

Ik woon in Brussel centrum en doe alles waarbij ik niet te veel moet sleuren te voet. Wanneer ik een shoot heb (ik doe styling) rij ik met de Cambio, het autodelen systeem dat fantastisch is wanneer je in de stad woont en niet elke dag een auto nodig hebt. Je betaalt wat je gebruikt, geen zorgen over garage, parkeren noch verzekeringen. En ecologisch bovendien.

1017275_10152937834210198_581999531_n

Op facebook post ik elke ochtend een foto van mijn uitzicht, geen idee waarom ik er ooit mee begonnen ben maar nu doe ik gewoon voort, voor mijn vrienden in het buitenland is het leuk, voor sommigen is het een eerste blik op het weerbericht van de dag. Ik ben hoe dan ook zeer visueel ingesteld, heb een zwak voor fotografie maar ook een zwak voor een triljoen andere dingen. Alle kunsten zeg maar en alles met een hoek af. Ik lees ook graag. De laatste boeken die ik zeer graag gelezen heb waren “Wij en ik” van Saskia  De Coster en ” Straus Park” van PB Gronda. Allebei een aanrader. Cd’s koop ik nog maar weinig maar ben onlangs toch de nieuwe van Vanessa Paradis, Roland’s Next Found Sacred Grounds ( in een productie van Mauro) en een oude cd maar eentje die ik niet kan missen, ” Harvest Moon” van Neil Young gaan halen. Die cd was plots verdwenen, het lege hoesje lag zielig op de kast. Heb me suf gezocht en niet gevonden. Gelukkig zijn die oude cd’s goedkoop, 9,90 € en ik ben weer content. Downloaden doe ik niet, het zal haha de leeftijd zijn maar een cd of lp wil ik gewoon ouderwets kunnen bekijken.

Ik sta vanzelf extreem vroeg op en heb dus tijd om bijvoorbeeld de kranten van de vorige dag te lezen of de ramen te lappen. Ik doe alles wat geen lawaai maakt tot een normaal uur aangebroken is.

DSCF4533

 

Mijn leven is eclectisch, gisteren was ik bijvoorbeeld in Hasselt voor de tentoonstelling Moda. Made in Italy en een tentoonstelling van fantastische Vespa’s in het Modemuseum.

http://www.standaard.be/lifestyle/lifestyleblog

www.modemuseumhasselt.be

 

‘s Avonds mocht ik naar een “diner de chantier” van Kiehl’s. Dat zit zo, op 4 juli gaat een nieuwe Kiehl’s winkel open in Brussel op de Guldenvlieslaan 34. Het is een Kiehl’s traditie om voor de opening in de in aanbouw zijnde winkel een etentje te geven voor een aantal inwoners van de stad waar de winkel opent. In Brussel waren dat Claudia Lomma, persagente; Brigitte Dreyfuss Weberman, een flamboyante vrouw die o.a. een programma verzorgt op Radio Judaica; Edouard Vermeulen, de gekende ontwerper van Natan, Emilie Duchêne van Mer du Nord en haar eigen juwelencollectie Thea, Amandine Maziers, journaliste bij Le Soir, Bert en Christine van Kiehls, Clio Goldbrenner van de gelijknamige handtassen, Tatiana Silva, ex-miss B en presentatrice op de RTBf, Guillaume Jovenau die vanalles doet op mode-evenementen en défilé’s, Charles Kaisin, ontwerper; Ingrid Van Langhendonck, persrelaties bij Mer du Nord en Melwin Koopmans van Oona, het agentschap van fantastische merken waaronder Kiehl’s. Het had wel iets, eerst aperitief buiten op de stoep en daarna eten aan een prachtig gedekte tafel bij kaarslicht…Dank u Kiehl’s!

DSCF4480Wat er mij doet aan denken dat er een fantastisch nieuw product uit is voor ons Wifties; de Skin Rescuer! Een waar mirakelproduct om alle zichtbare sporen van stress op de huid te verminderen, ja, zelfs weg te toveren. Even aanbrengen ‘s ochtends en ‘s avonds en voilà, 10 jaar jonger! Nog zo’n fantastisch product is trouwens de Estée Lauder “Daywear”, zeer naturel en à la minute een gezonde uitstraling. Wallen onder de ogen verdwijnen bij mij op wonderlijke wijze met Sampar Glamour Shot.

Vandaag kreeg ik Ben Roelants over de vloer, hij presenteert een nieuw VRT programma voor het najaar, De Televisieroute, over al dan niet vergeten tv-programma’s uit vroeger tijden. Waarom ze bij mij belanden? Wel, ik heb een nogal opvallende lach en zo was in de vorige eeuw mijn lach te horen in Urbanus filmpjes. Uitzending ergens in de herfst.

Tussendoor belde fotografe Marleen Daniëls – ook een fantastische Wifty – over shoots die we plannen voor het najaar. Zondag gaan we gele huisjes bekijken in Gent, een gedroomde locatie voor een mooie herfstshoot voor De Standaard Magazine.

Maar nu moet ik weg, vertellen over Moda. Made in Italy op Babel, Radio Klara. Zo blijft een mens bezig.

http://www.klara.be/radio/10_programmas.php?datum=130620&xml_program=KL25130620LBAB.xml

En dat is het hele eieren eten van gracieus ouder worden: bezig blijven en blijven lachen, zelfs als het lachen ons vergaat. Na regen komt zonneschijn enz…enz…maar het is waar. We hebben allemaal wel onze dagen van diep verdriet of frustratie maar dan is het de kunst het geluk in kleine hoekjes en kanten te zoeken en het te vinden…

Tot volgende keer, voor meer Wifty uit Brussel nieuws!

uw toegenegen Wifty,

Linda

http://www.lindavanwaesberge.be

Foto Linda: Jef Claes voor De Invasie

0 Comments

Leave a Comment