Elk jaar, in november, is Movember verantwoordelijk voor het verschijnen van miljoenen snorren wereldwijd. Met hun “Mo’s” (Engelse slang voor snor) werven mannen fondsen en vergroten ze de bewustwording over prostaat- en teelbalkanker en de geestelijke gezondheid van mannen die ermee te maken krijgen. Als een onafhankelijke wereldwijde liefdadigheidsorganisatie is het de visie van Movember om een blijvende  impact te hebben op het gezicht van de gezondheid van de man.

1380308_612132492163274_1031181235_nHoe werkt het?

Movember daagt mannen uit om tijdens de 30 dagen van november een snor te laten groeien, zo hun eigen uiterlijk te veranderen, en uiteindelijk ook het gezicht van de gezondheid van de man.

Movember is er niet alleen voor mannen. De vrouwen van Movember – Mo Sistas genoemd – spelen een cruciale rol in het succes van Movember door fondsen te werven en de Movember beweging ruchtbaarheid te geven. Ze moedigen de mannen in hun leven aan om deel te nemen en stil te staan bij hun gezondheid. Mo Sistas steunen niet alleen de Mo Bros, ze doen alles wat een Mo Bro doet, behalve een snor laten groeien.

Mo Bros & Mo Sistas registreren zich in oktober op Movember.com en maken er een profiel (Mo Space) aan. Op 1 november starten Mo Bros hun Movemberavontuur door zich glad te scheren en de hele maand een snor te laten groeien. 30 dagen lang worden deze onbaatzuchtige en vrijgevige mannen en vrouwen, wandelende en pratende reclameborden. Samen zetten ze mannen aan om zich te informeren over vaak ongeweten gezondheidskwesties.

Een onmisbaar onderdeel van Mo Bro of Mo Sista-schap is fondsenwerving. Hoe? Nadat ze zich registreren op Movember.com, gebruiken ze twitter, facebook of e-mail om steun te vragen bij collega’s, familie en vrienden. Sponsors kunnen dan bijvoorbeeld de snorstijl bepalen of bijdragen aan een Mo actie, zoals een Mo Cookie Sale, een Mo Marathon, een Mo Quiz avond, een Mo Party, …

Screenshot2013-10-01at6.02.28PM.124634Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Daarom spoort Movember deelnemers aan om niet in hun eentje te blijven met hun snor, maar om vrienden, collega’s en naasten uit te nodigen om deel uit te maken van hun team op Movember.com. Je kan je ook aansluiten tot een team of een netwerk dat landsgrenzen overschrijdt.
Maak er een spel van en daag andere teams uit. Welk team beschikt over de mooiste snorren van Gent of Oostende, of over de snelste snorren tijdens een loopwedstrijd? Wie wordt De Slimste Snor Ter Wereld na een avondje quizen op de unief? Welk snorrenteam zal het vaakst “Goal!!” roepen tijdens een harige match? Welke Mo Barrista serveert de mooiste koffies?

1349926679-0In 2012 mocht Movember vertrouwen op de toewijding en onbaatzuchtigheid van meer dan 1.1 miljoen Mo Bros en Mo Sistas wereldwijd, waaronder wereldsterren en lokale bekendheden alsRicky GervaisMo Farah, Muse, Snoop Dogg, Hulk Hogan, Daniel Craig, het team Schalke04, de nationale rugbyploeg van Ierland, Jamie Oliver, Seth Rogen, Marouane Fellaini, Christophe Deborsu, Bruno de Lille, Sergio Herman, Kobe Desramaults, Stephen Fry, Ray Cokes, Koen WautersTomas Van den SpiegelLieven Scheire, Kenny de Ketele, Thomas de Gendt, Nick Nuyens, Bert Gabriëls, Rob Vanoudenhoven, Wietse Tanghe, Bart de Pauw … Samen zamelden ze meer dan €113.5 miljoen op.

tom-selleck-magnum-piEen knappe bink met een lekkere snor? Sexy!! Voor een goed doel? Helemaal sexy!

Jeroom ziet er in De Slimste Mens trouwens onweerstaanbaar uit met zijn snor!

Mijn favoriete snorren? Salvador DaliFrank ZappaEinsteinTom SelleckCharlie Chaplin en Groucho Marx. Kan je hen al voorstellen zonder snor? Onmogelijk!

Let’s moustache! :-)

 

Wie zijn jullie favoriete snorren?