Myriam (52) organiseert een fertiliteitsbeurs: “Zwanger worden en alles daaromtrent houdt me al lang bezig, ik wil vrouwen helpen om natuurlijk zwanger te worden.”

Myriam (52).

Terwijl de meeste van ons in de overgang zitten en blij zijn dat we dat hoofdstuk achter de rug hebben, kampen heel veel jonge vrouwen tegenwoordig met vruchtbaarheidsproblemen. Stress, hormonen die niet in balans zijn, verkeerde voeding… er zijn tal van oorzaken die natuurlijk zwanger worden bemoeilijken. Voor Myriam (52) was dat de reden om vrouwen met firtiliteitsproblemen te helpen. Op 1 oktober organiseert ze de 1ste fertiliteitsbeurs van de lage landen. We vroegen haar om meer uitleg:

Myriam (52): “Vorig jaar leerde ik Wifty kennen via een vriendin. De samenhorigheid rond “open” komen en tot “volledige bloei” groeien was een ongelooflijke gedeelde openbaring. Die avond voelde écht als thuis komen onder gelijken.

Beroepshalve heb ik altijd wat gehad met “zorgen voor”. In mijn jeugd was ik thuis de oudste, in de jeugdbeweging was ik leidinggevende, later in mijn opleiding verzorging opnieuw. Natuurlijk ben je als mama van 3 kinderen ook niet bepaald onbezorgd. Nu zij het nest uitvliegen, letterlijk én figuurlijk naar alle kanten van de wereld (Barcelona, Kaapstad, Londen) heb ik meer en meer tijd om mijn eigen ding te doen.

In maart 2008 startte ik mijn praktijk,  waar ik via diverse soorten reflexologie en lichaamsgerichte therapieën, mensen terug in balans breng op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.

Fertiliteit, zwanger worden en alles daaromtrent houdt me al lang bezig, ik bied vrouwen die bewuster in het leven willen staan een opstap. Al die ervaring en energie komen samen in de 1ste fertiliteitsbeurs van De Lage Landen” op 1 oktober.

Leven in een hectische wereld geeft stress, veel stress vaak. Dat onze hormonen daaraan onderhevig zijn, is voor ons 50 plussers geen geheim meer. Door onszelf dieper en beter te leren kennen, komen we ook tot deze vaststelling: “Do more of what makes you happy!
Maar voor jongeren is dat in deze tijden minder evident. Om onze kinderen beter in te lichten omtrent de problematiek van “zwanger worden”, organiseren we op 1 oktober een beurs met sprekers uit binnen- en buitenland. We bekijken het onderwerp langs verschillende kanten en op allerlei niveau’s. Want teveel jongeren hebben nu al stress, eten de foute voeding, zijn hoogsensitief en lopen dus rond met emoties, gedachten of energie die ze opdoen maar die niet van zichzelf zijn.

Deze fertiliteitsbeurs kwam eind juni gewoon “binnen gevallen” tijdens een gesprek om deel te gaan nemen aan een al bestaand platform op internet. De dame die het opstartte was zo teleurgesteld over te weinig info online over natuurlijke zwanger worden. Zelf heeft ze PCOS, een aandoening op de eierstokken, waar je door het aanpassen van voeding al veel mee kan. Ze vertelt graag haar inzichten.

Het is een feit, heel veel jongeren hebben vruchtbaarheidsproblemen. Een aanpak met verandering van voeding, uitbreiden van lichaamsbewustzijn, borstweefseltherapie, fertiliteitsmassage of yoga… het komt allemaal aan bod op 1 oktober te Wijnegem.

Er is zoveel ondersteuning mogelijk en moet je dan toch klinisch begeleidt worden, dan nog is enige vorm van relaxatie een welkome vorm om rust te vinden.

Alle vrouwen met een kinderwens die niet van een leien dakje loopt, alle vrouwen die zwanger willen worden, welkom! Kom luisteren naar de lezeingen van o.a. Leen Steyaert, Nancy Mae (USA), Sien Hellemans, Dokter Jenaida Van Wijk (NL) en kom een kijkje nemen aan de vele standjes uit België en Nederland. Samen komen we zoveel verder!”

Link: Fertiliteitsbeurs
Link praktijk Myriam: Pur-Esse