Ondertussen in onze Wifty mailbox, twee foto’s en een pakkend bericht van Nini, ze schrijft:

“Lieve dames, lieve Wifty vriendinnen, mijn naam is Nini, ik ben 68 jaar en ik heb borstkanker – lelijk woord en lelijke ziekte ook. Pas ontdekt half november met volledige amputatie van rechterborst half december en nu in behandeling; chemotherapie en nadien nog bestrallingen.

Bij de diagnose was alsof er met een hamer op mijn hoofd geslagen werd en in het hoofd doet het heel veel pijn. Ook voor mijn echtgenoot en mijn familie is het zwaar om dragen. Zij steunen mij enorm en helpen waar het kan.

En nu ….. vanmorgen bij het borstelen van mijn haar zijn er opvallend veel haren losgekomen, dus het voor mij ergste stadium is aangevangen. Ik ben een fiere vrouw, verzorg mij goed en het verwerken hiervan zal moeilijk zijn. Maar we moeten er samen door, het zal en moet lukken ……. er is nog zoveel om voor te leven.

Ik zoek steun van andere vrouwen, ervaringen en raadgevingen zijn meer dan welkom.

Van harte,

Nini”

Lieve Nini, we leven met je mee en sturen je alvast veel positieve energie en een warme knuffel. Neem eens een kijkje op de website van ‘Altijd Vrouw’, een organisatie die vrouwen met kanker steunt en informeert over de mogelijkheden om de neveneffecten van de behandelingen die vrouwen raken in hun vrouw zijn te verzachten. Innerlijk en uiterlijk gaan onvoorwaardelijk samen, tijdens en na kanker. Check: www.altijdvrouw.be


* Lieve Wifties, graag hieronder jullie wijze raad en ook wat bemoedigende woorden voor Nini!