Nooit mag je deze 8 zaken opgeven als je ouder wordt. Natuurlijk zijn er dingen die vanzelf dimmen. Zoals bewijsdrift, je nog inwendig druk maken om vervelende collega’s, energie stoppen in mensen die het niet meer waard zijn, overbezorgd zijn om uitvliegende kinderen, nichtjes of neefjes, enzovoort.

Welke 8 zaken zijn dat dan?

  1. Stop nooit met dromen. Iemand zonder fantasie of verbeelding vindt zelden levensvreugde of  ‘une joie de vivre’ om het op zijn Vlaams te zeggen.
  2. Stop nooit met ‘I love you’ of  ‘Ik hou van jou’ te zeggen. Waneer was het de laatste keer dat je dat zei tegen je kinderen, partner, ouders, vrienden…
  3. Stop nooit met ontdekken. De wereld is zooooooooooo groot. Stap regelmatig uit je comfortzone. Denk bijvoorbeeld aan dansen, kookcursus, reizen (op je eentje), een nieuw drankje uitproberen, koop die e-bike… Het hoeft niet groots en duur en luxe te zijn om iets nieuws te ontdekken.
  4. Stop nooit met jezelf een complimentje te geven. Als jij jezelf niet waardeert, wie zal het doen? Trouwens, met een complimentje voor jezelf ga je vanzelf stràlen. (En neen, dit is geen narcisme ;-))
  5. Stop nooit met iets goeds te doen. Het goede gevoel dat je daarvan krijgt, is onbetaalbaar. Misschien komt er zelden iets terug, SO WHAT !?
  6. Stop nooit met geloven. In jezelf, in je vrienden, in je kinderen, zelfs in iets ‘hoger en groter’ dan jezelf. De dag dat je daarmee stopt, word je grimmig en nors.
  7. Stop nooit met vertrouwen. Vooral zelfvertrouwen. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen kun je veel aan. Heel veel.
  8. Stop nooit met leren. Als je hiermee stopt, is het gedaan. Over & out.

 

Het zit ‘m in de kleine dagelijkse dingen. Het vraagt weinig inspanning eigenlijk om met een positieve houding de dag te starten. Natuurlijk zijn er baaldagen. Zeker als het lijf tegenwringt en spier X en/of Y van zich laat horen. We zijn Super Woman niet.