Oldtimer-friends – algemene bepalingen: Alle vriendinnen die reeds meer dan 25 jaar in gebruik zijn worden als oldtimer-friends beschouwd. De datum van de eerste ontmoeting is van toepassing! :-)

Oldtimer-friends genieten van een onvoorwaardelijke vriendschap, gebaseerd op gezamenlijke avonturen en gedeelde vreugde en smart.

Vorige week bleven na onze Wifty SLOWmob BBQ zo’n drie oldtimer-friends logeren: Brigitte (54), Martine (50) en Liesje (50). Brigitte en ik zijn al 42 jaar boezemvriendinnen, Martine en Liesje gaan al meer dan 35 jaar mee. 

Liesje woont in Israël, ik zie haar niet vaak, maar als we elkaar zien lijkt het alsof het gisteren was, we zitten onmiddellijk op dezelfde golflengte. 

De andere twee wonen nu in België maar voordien resideerde Brigitte in Gabon, Dubaï, Zwitserland, Londen, Texas en Parijs. Martine verbleef langere tijd in Zuid-Afrika, Australië en runde een duikschool in Brazilië. Wereldburgers… maar tijd en afstand hebben geen invloed op echte vriendschappen.

Het mooie aan zo’n oldtimer- friends is het feit dat we elkaars ouders en de hele familiesituatie kennen, samen new-wavers waren en dat we heel veel deugnieterij uitgestoken hebben. Ze hebben alledrie mijn papa gekend, dat is me heel veel waard, dat ook zij over hem kunnen vertellen… We delen een stapel mooie herinneringen. Martine en Liesje zijn trouwens ex-liefjes van mijn broer  – die zat samen met de broer van Martine in de new-wave band 1000 Ohm. Succes verzekerd. ;-)

Blijven logeren dus, net als vroeger. Met veel gegiechel en een paar wijntjes te veel op in bed. 

Bikini-drink bij het ontbijt. Bedankt Hans! :-)

Bikini-drink bij het ontbijt. Bedankt Hans! :-)

Hans vond het allemaal fantastisch, zo’n vier vrouwen in huis. Hij zorgde voor een lekker ontbijt mét Bikini-Drink. ;-) En hey, wie heeft dat ‘gereserveerd’ bordje meegepikt? Dat stond gisteren op onze BBQ-tafel, hahaha!

Aan de ontbijttafel zit ik naar hen te kijken, met een grote glimlach, want ik zie nog dezelfde meisjes van toen, met dezelfde streken en gewoontes, met dezelfde humor en reacties. Prachtige vrouwen zijn het. Dat ze alledrie mama zijn – eentje al oma – dat we allemaal al onze portie leed achter de rug hebben, doet hier even niet terzake. 

We zien elkaar graag. Rechttoe, rechtaan.

Thank you & love you girls!

Hélène