Al gehoord van de Fuck it-lijst? Van Bucket naar F*CK-it. Zalig! Doen.

3673 Views
Fuck it-lijst

Simpel. Op de Fuck it-lijst smijt je zaken waarvan je niet meer wakker van wil liggen. Bijna het tegenovergestelde van een Bucket-list, voor zover je die hebt. Dit ‘omdenken’ is een zalige oefening.

Op een Fuck it-lijst komt zo goed als alles waarvan je nooit meer wakker wil liggen of wil doen. Op die manier verdwijnt heel veel ballast uit je systeem. Heerlijk om doen en het beste mentale dieet ever.

Dit staat op mijn Fuck-it lijst:

1. Naar Festivals gaan

Game over sinds laatste keer en dan was het nog –godzijdank – op uitnodiging in de VIP-lounge. Ach, ik dénk er niet meer aan tussen bezwete mensen en grote massa’s te staan terwijl het hart bonkt van puur verzet en je bijna tegen een hyperventilatie zit.

2. City trip naar Barcelona

Barcelona , nooit meer.  “Barcelona is voor de toeristen. Málaga is voor de echte liefhebbers.” Meer heb ik niet toe te voegen aan deze samenvatting van een Spanje-experte. 

3. Vrienden (m/v) die het te druk hebben om af te spreken.

Fuck it!

4. Naar vernisssages gaan

Too much bla-bla en te weinig echte inhoud en liefde voor de kunstenaar in kwestie. Te erg ons-kent-ons. Gelukkig zijn er nog die zeldzame uitzonderingen die me heel happy maken. Pick your battles.

5. Work-outs, fitness, lopen, joggen, …

Wie o wie heeft ooit geëist dat je als 55-plusser een marathon moet gaan lopen? Laten we dat maar overlaten aan prinses Astrid. Zij doet dat keurig haha. Voor de rest heb ik een e-bike. Bewegen doe ik nu met een fantastische glimlach én zonder zweet. Fuck het gezegde: no pain, no gain. Na! (Liever zachte massages, toch)

6. Menopauze

Het is wat het is. Feestje! Is zoveel leuker dan je focussen op de zoveelste vapeur en ongemak.Van de Bucket naar de Fuck it-lijst.

7. Werken tot 67

De arbeidsmarkt, beleidsmakers en bedrijven zijn niet lief voor 55- en 60-plussers. Wij willen wél, bedrijven & co liever niet. Dan maar zonder ons. Zij verliezen.

8. Verre reizen

Nope. Geen Indië, Cambodja, Vietnam, Korea, Jemen, … . Deze bestemmingen zijn jaren geleden verhuisd van Bucket naar Fuck it. Het kan soms pijn doen als ik mooie documentaires zie. Maar mijn spanningsboog wat betreft vliegen haalt nog net  3 tot 4 uur. Dan is het op.

9. Hoe anderen denken over mij

No comment!

 

 

(Geïnspireerd door: Themindunleashed.com  )