Onzekerheid. Lisa (53) heeft een prachtige relatie en voelde zich nooit onzeker in het gezelschap van andere vrouwen.  Maar sinds kort voelt ze iets steken telkens zijn blik over andere vrouwen glijdt.

Die onzekerheid. “Voor alle duidelijkheid: mijn man en ik zijn ‘zo’, twee handen op een buik. Sinds een jaartje steekt een ambetant duiveltje de kop op. Ik ben zijn Queen maar ik ben onzeker geworden, vooral in de nabijheid van de jongere ‘prinsessen’. Ik sta vaker dan normaal voor een spiegel, ik koop meer kleren dan normaal, ik zoek en zoek… maar kan het niet vinden. Ik wil dat duiveltje wég.”

Lisa: “Ik zie die jonge vrouwen en ik merk hun jeugdigheid. Ik moet er meer moeite voor doen. Ik wil sexy zijn, aantrekkelijk, mooi op mijn manier. Een natuurlijke schoonheid van iemand met 53 lentes op de teller.  Ga eens naast iemand van 38 staan en je begrijpt waarover ik het heb.

Ik heb het er al over gehad met mijn man maar die hoort het in Keulen donderen natuurlijk. Hij ziet zo niet naar andere vrouwen zoals ik dat nu aan het doen ben.

Ingeruild voor jonger, slanker, blonder…

Hoe zit dat met andere 50+-vrouwen. Hebben ze ook last van die onzekerheid? Misschien ben ik zo onzeker omdat in onze kennissenkring een vriend zijn bloedmooie vrouw heeft ingeruild voor jonger, slanker, blonder? Hoe cliché kan het zijn hé.

Zij had het niet zien aankomen. Niemand uit onze kennissenkring. We hopen oprecht dat hij snel terug bij zinnen komt. Maar het is gebeurd.

Ik wil ook niet dat mijn onzekerheid mijn relatie gaat verpesten. Onzekerheid kan veel stuk maken. Wij zijn een doodnormaal koppel en houden van de kleine dingen en vooral van laugh, love, laugh.”

 

De look van de jonge vrouwen kopiëren. Zo fout!

Maar Lisa krijgt het moeilijk als ze merkt hoe hij naar andere vrouwen kijkt. Hoe hij -in haar gedachten dan – zijn blik iets te lang laat zweven bij een jongere vrouw .

Lisa: “Helemaal normaal natuurlijk. We zijn geen kwezels en ik besef perfect dat mijn man een normale vent is met een gezonde interesse in andere vrouwen. Hij doet niets anders dan anders. Ik ben nu ontzettend boos op mezelf. Het stoort me zo dat ik dat doe en denk.  Erover (blijven) praten wil ik niet want dan pas trek je er nog meer de aandacht op en dat is niet wat ik wil.

Ik kijk als gezonde vrouw ook naar andere mannen. Dus, waarom begint het me zo te ergeren… Ik weet heel zeker dat hij me keihard zou uitlachen en het me misschien kwalijk zal nemen. Hij ziet dat dan als een gebrek aan vertrouwen in zijn liefde en respect voor mij.”

Lisa biecht op dat ze de look van die jongere vrouwen wil kopiëren. Zo fout, zegt ze. Maar mijn emotie neemt het over van mijn gezond verstand. Zie ik dat hij bijzonder geïnteresseerd naar een vrouw met plissérokje en leuke blouse kijkt, dan wil ik die outfit.

Plissérokje en een dikke trui voor menopauzegevoelige vrouwen? Serieus!

“Heb je die outfit al eens geprobeerd als je een vrouw van middelbare leeftijd bent mét heupen?! Omg! En toch ben ik ermee thuis gekomen. In het pashokje heb ik het gecombineerd met een lange dikke trui. Dan zie je maar een beetje van dat rokje. Maar een dikke trui voor menopauzegevoelige vrouwen, serieus?

Vestimentair lig ik dikwijls in de knoop. Op jullie Facebook passeren geregeld leuke en inspirerende looks. Ze helpen en relativeren veel. Zeker jullie raad om je niets aan te trekken van wat nog kan ‘volgens je leeftijd’. Die spirit vind ik prachtig. Maar ja, dat lelijk duiveltje hé.

Grijze haartjes boven én beneden

“Voor de spiegel scan ik mijn lijf.  Een MRI is er niets tegen. Ineens zie ik vele onvolmaaktheden en imperfecties. Rimpels hier en daar én op plaatsen waar je ze NIET wil hebben, grijze haren boven én beneden, de taille die niet meer zo strak zit,….

Je wil als vrouw je partner verleiden. Je wil zijn Queen blijven. Vergelijken is het slechtste dat je kan doen. Ik weet het allemaal wel. Nu mezelf coachen om dat duiveltje en zulke gedachten te blokkeren. Als een SPAM-filter.”

Free Photo: by Niklas Rhose @ Unsplash