Screenshot 2014-06-26 10.22.45Er zijn twee spulletjes die ik ALTIJD bij me heb. Dat is het Chinese gelukspoppetje in mijn portemonnee. En een ansichtkaartje van mijn ouders. Ik heb natuurlijk nooit of te jamais gedacht dat ze ooit zo belangrijk zouden worden. Ik weet niet hoe jij dat aanvoelt, maar bij mij is dat zo gegroeid.

Het Chinese gelukspoppetje stak bij het suikerbonenpakketje dat collega K gaf bij de geboorte van haar oudste.  Ik vond dat poppetje zo lief en schattig dat ik dat quasi achteloos  in mijn portemonnee stopte. Het poppetje is er nooit meer uitgeraakt. En die kleine? Die kan al zijn naam en heelder verhalen vertellen. En ik DURF het niet eens wegsmijten.

Hetzelfde met een ansichtkaart van mijn ouders. Die ze me schreven vanuit een van hun vele reizen. De verre reizen zijn verminderd. Maar het kaartje is een must om bij te hebben. Zeker als ik zélf op reis ga. Gewoon. Ik wil iets van hen bijhebben.

Nu las ik dat stijlicoon Diane Van Fürstenberg altijd een muntstuk bij heeft. Een muntstuk dat haar vader haar ooit eens heeft gegeven. Ze heft het zéker bij op haar defilés.

Ik hoor van F dat ze een gedroogd klavertje 4 elk jaar in haar nieuwe agenda stopt. Omdat ze het van een dierbare, overleden vriend heeft gekregen.  Nog een ander neemt een handgemaakt kralenarmbandje mee. Van haar dochtertje. D neemt een kleine zilveren bookmarker mee. Hij moet heel veel reizen voor zijn werk. En dan heeft hij iets van ‘de familie’ mee.

En over een zakenreizen gesproken. Ik moest lachen toen ik hoorde dat J een behoorlijk groot én ingekaderd familiefoto in zijn reiskoffer stopt. Hij vindt het telefoneren naar huis op die manier leuker, gezelliger. 

Wat zit in jouw tas dat je ALTIJD meeneemt?