Opnieuw daten is makkelijker gezegd dan gedaan. Punt is dat je terug alle moed én goesting bij elkaar moet gaan zoeken om je te smijten op het liefdesparcours.

Het maakt niet uit wie een punt zette achter de relatie. Maar na een periode van single zijn, begint de goesting weer te kriebelen. Je wil terug iemand naast je om duizend en een redenen. Om gewoon samen te zijn, om te delen, om te vrijen, om gewaardeerd te worden, om begeerd te worden…

Feit is dat je je steeds sterker voelt worden om je opnieuw te ‘lanceren’. Hoe begin je eraan want dat kan best een uitdaging zijn.

Eerst jezelf terugvinden

Na een relatiebreuk, en zeker wanneer het een breuk is na een lange relatie, kan het best een beetje beangstigend zijn om opnieuw single te zijn. Men heeft lang vertrouwd op een andere persoon voor emotionele, praktische en misschien ook wel financiële zaken.

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Opnieuw single zijn, brengt ook een soort van ‘empowerment’. Je realiseert je dat je ook talenten en vaardigheden hebt om de dingen in je eentje te beredderen. Dat maakt je sterker. Het is belangrijk om dit als single te waarderen.

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Heel simpel eigenlijk: als je terug goesting krijgt. Als je terug een diep en eerlijk verlangen voelt om je leven te delen met iemand speciaal. Let op dat je niet op zoek gaat naar een redder in nood.

Relaties hebben immers de beste kans op slagen als beide partners sàmen iets willen delen in een relatie. En neen,  dan hebben we het niet over financiële zaken. De relatie moet in evenwicht zijn.

Hoe ouder je wordt, hoe bewuster je omgaat met relaties. Het kan zijn dat je meer tijd nodig hebt om de vlinders terug te herkennen. Heel normaal.

Zeker oppassen voor de valkuil van verliefd te worden omdat je per se verliefd wil zijn. Dat zijn ‘lege’ gevoelens en brengen je nergens.

Goed in je vel zitten is de allerbeste start

Een liefdesbreuk doet iets met een mens. Laat die periode van ‘rouw’ toe en ga diep. Maar dan voel je het vanzelf weer kriebelen. Je wil er weer iets van maken. Het maakt niet uit wat je doet om je beter te voelen. Doe het gewoon. Want dat is de beste manier om je terug weer ‘vrouw’ te voelen. Om terug te gaan stralen.

Hoe je jezelf presenteert wordt wel belangrijker als je opnieuw op zoek gaat naar een partner. Zorg dat je weer aandacht besteed aan je uiterlijk. Kapsel, houding, lach, huid, kleren… Het mag allemaal terug sexy en stralend. Het gaat tenslotte ook om die ‘eerste indruk’.

Wie zich verzorgt en er goed wil uitzien straalt ook uit dat ze aantrekkelijk gevonden willen worden. En dit heeft niets te maken met je lengte, gewicht, haarkleur, groot of klein kledingbudget…

Wie opnieuw tijd neemt om dit te doen, gaat ook meer tijd nemen voor zichzelf en gaat zich vervolgens ook beter in haar vel voelen. Dit ga  je ook vanzelf uitstralen. Gelukkig zijn, met jezelf.

Je opnieuw -letterlijk- blootgeven

Na een lange relatie kan het wat moeilijk tot zelfs ongemakkelijk zijn om je je letterlijk terug bloot te geven. Naakt gaan voor je nieuwe partner is geen evidentie. En ja, daar moet je misschien over je eigen onzekerheid en schroom heen stappen. Troost je: ook je partner denkt hetzelfde ;-).

Spannend toch!  Ach, met een paar glaasjes bubbels of wijn op voel je je relaxter. Een goed muziekje, kaarslicht,… Doe het op jouw tempo. Humor. Lachen. Want jij en je (nieuwe) partner zijn terug the new kids on the block.

Maar geniet vooral van het plezier en zeker van de opwinding die je lange tijd niet meer voelde.

Succes!
Chris Verlinden,
directeur Parship.be