‘Slecht geslapen misschien?’ Of  ‘Scheelt er iets?’ Of  ‘Goh, je ziet er zo getrokken uit’.

Hoe herkenbaar zijn deze vragen na enkele nachten slecht slapen ? Of als je tegen een deadline ophikt en die excelspread moet af én binnen? Of als je partner serieus een boom doorzaagt  ‘s nachts.  

Niets onheilspellend aan de hand. Maar we zijn wifties. En steeds vaker moeten we vast stellen dat we na nachtje doorfeesten of -werken, een prijs betalen. De vermoeidheid slaat op het fragiele gebied rondom de ogen en is zelden nog weg te camoufleren.

Tegen diepe vermoeidheid helpt alleen goed slapen. Of een verkwikkend oogmaskertje. Al eens een ooggelmasker geprobeerd dat je steeds in het diepvriesvak bewaard? Kan je overal kopen. (Ook handig als je een blauw plek hebt.)

En verder geldt dé gouden regel: ALTIJD oogmake-up verwijderen. En doe dat met de juiste producten. En met oogmake-up bedoel ik oogschaduw, mascara, kohlpotlood, eyeliner én wenkbrauwpotlood.

Doe je het ontschminken van de ogen maar halfhalf, dan blijven de poriën geblokkeerd en kunnen kleine vlekjes ontstaan. En na het ontschminken breng je een verzorgende oogcrème aan.

(Nog een tip meisjes: winter of zomer, zet die zonnebril op! Niet alleen bescherm je de fragiele huid rond je ogen tegen UV-A stralen, je vermijdt ook dat je je ogen gaat dichtknijpen en zo extra rimpeltjes creëert.)

Mijn coup de coeur zijn de de doosjes met geïmpregneerde wattenschijfjes van Demak up. Goed om weten is dat het product zonder parabenen is.

De schijfjeszijn  van 100% katoenvezels en geïmpregneerd met een reinigende lotion met katoenextracten. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de delicate aard van de ogen te respecteren. De formule zonder parabenen, met natuurlijke extracten van amandel en katoen reinigt in alle zachtheid de gevoelige huid rond de ogen en werd bovendien oogheelkundig en dermatologisch getest.

Demak-up-nat-doosjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere producten van Demak up zijn:

demak-up-duo demak-up-wattenschijfjes