Pascale Naessens stelde vorige week haar nieuwste boek voor ‘Ik eet zo graag 2’. Tussen alle drukte door vond ze nog even tijd om op onze WIFTY vraagjes te reageren:

Wat vind je het leukste aan 50+ zijn?
PASCALE: “Ik weet meer wat ik wil en vooral wat ik niet wil en leef daar ook meer naar. Het wordt ook iets rustiger in mijn hoofd, ik hoef niet alles meer te doen.”

Wat het minst leuke?
PASCALE: “Te beseffen dat de teerling is geworpen. Je kunt niet meer van scratch beginnen.”

Wat is jouw geheim om gezond en gelukkig ouder te worden?
PASCALE: “Het valt me niet zo lastig om gezonde activiteiten, zoals gezond koken/eten en bewegen, te integreren in mijn leven, ze zijn net een bron van geluk. Ze geven me energie en brengen creativiteit in mijn leven. Ik vind het bijzonder fijn om de kennis rond gezonde voeding en bewegen dagelijks toe te passen en als dat even niet lukt, stresseer ik daar helemaal niet over. Ik heb ook het geluk van een grote liefde in mijn leven te hebben, zonder twijfel de beste bron van geluk in mijn leven.”

Welke wijze raad heb je voor jongere mensen?
PASCALE: “Fixeer je niet op het doel, maar op de weg. ‘Caminante no hay camino. Se hace camino al andar’ – Antonio Machado
Wandelaar, er is geen weg, de weg toont zich al wandelend. Van doelen stellen word je ongelukkig, terwijl de weg, vol verrassingen zit.” ❤️ #abfabwifty Bedankt Pascale en cheers, op je nieuwe boek en je nieuwe projecten! 🥂

“Wifty is…

PASCALE: “Go with the flow. De wereld rondom ons verandert continu en snel en dat zal altijd zo zijn. Ik vind dat bijzonder fascinerend. De kunst is om mee te gaan, zonder jezelf te verliezen.”

🔥 Pascale’s nieuwste boek is overal te koop.