Bewegen? Bewegen! Dat is het geheim om gezond en mooi oud te worden. Dat horen en lezen we elke dag. En we geloven dat graag. Maar we bewegen al zoveel? De trap op en af, van de badkamer naar de keuken, een paar keer over en weer naar de dressing om andere schoenen aan te doen en op het werk lopen we zeker 10 keer per dag naar de koffiehoek. Is dat niet voldoende?

Haha, herkenbaar. Natuurlijk is dat niet voldoende, dat weet onze kleine, gespierde teen ook.

Maar we gaan niet graag fitnessen, en zwemmen, daar word je zo nat van. Lopen? Pfffff, kan het wat minder snel aub?

En toch, het is inderdaad de enige manier om langer gezond en dus langer jong te blijven.

OK, maar kunnen we het ook thuis doen? Want tussen al dat jong geweld gaan sporten is niet echt motiverend. En ze kijken soms ook zo raar als we tijdens het steppen een vapeur krijgen en beginnen te strippen. ;-)

Thuis dus. Met een glaasje champagne binnen handbereik. OK graag, laat maar komen!

Personal coach Elke.

We zochten een personal trainer op maat en vonden Elke Van Sweeveldt. Elke is 46 jaar en heeft zichzelf na een burn-out heruitgevonden. Van marketingmanager naar sportcoach, ze maakte van haar hobby haar beroep.

Elke (46): “Ik ben pas beginnen leven op mijn 35ste, toen ik mijn vrouw Sabine leerde kennen. In mijn vorige relatie zat ik vast, gelukkig heb ik daar 2 fantastische zonen aan overgehouden. Na die relatie ben ik heel ziek geworden, ik was een emotioneel wrak. Tijdens de herstelperiode kwam ik Sabine tegen en ging er een nieuwe wereld voor me open.

Ik was 100% mama en stelde mezelf achteruit. Me-time? Dat was iets voor later. Sabine duwde me zachtjes in de goede richting, altijd een stapje hoger.

De laatste 7 jaar werkte ik in een expeditiebedrijf als marketingmanager, een leuke job, maar ik werkte hoe langer hoe meer internationaal, ik was veel van huis, en dat beviel me niet. Het was hard werken en dat begon zijn tol te eisen. Ik sportte veel: voetbal, tennis, squash en lopen. Vorig jaar mei startte ik met fitness.

En toen ging het licht uit, op een grote buitenlandse beurs ben ik gecrasht, ik zat aan de rand van een burn-out. En weer was daar Sabine die me duidelijk maakte dat het zo niet verder kon, dat ik om echt gelukkig te worden, van mijn hobby mijn beroep moest maken.

Ik heb veel nagedacht tijdens mijn time-out en heb veel boeken gelezen. Tussendoor gaf ik al vervangingslessen in de fitness. Half augustus ben ik tóch terug gaan werken, de 2de dag kreeg ik mijn ontslag, er was geen plaats meer voor een marketingmanager. Een duidelijkere boodschap kon ik niet krijgen.

Dit was hét keerpunt. In januari ben ik zelfstandig geworden, ik heb een eigen sport concept uitgewerkt en ik wil nooit meer voor een baas werken!

Je hoort zoveel over een burn-out, over gezonde voeding, iedereen weet in theorie wat het beste is, maar hoe moet het in de praktijk? Wel, ik kan je verzekeren, sport kan je leven veranderen.

Vooral wifties hebben het moeilijk om te gaan sporten, om naar de fitness te gaan. En dat begrijp ik maar al te goed. Daarom kom ik bij de mensen thuis. Er is al zo weinig tijd, dus zo’n training, op maat in je eigen vertrouwde omgeving, is gewoon perfect.

Ik begin altijd met een uitgebreide kennismaking, wat is de uitdaging, wat is het doel. Het is de bedoeling dat ik 1 keer per week langskom voor een uitgebreide training en dat de mensen dan 3 uur per week op zichzelf trainen.

Juweelontwerpster Anne Zellien is klant bij mij en ze vindt het super om onder persoonlijke begeleiding te sporten. Anne gaat ook naar de 60 en ze voelt zich strakker in haar vel en haalt energie uit mijn les.

Vanaf hartslag 130 ga je vet verbranden. En na veel trainen krijg je een rustigere hartslag, je huid wordt mooier, spieren en gewrichten versterken.

De oefeningen zijn heel persoonlijk, het zijn allemaal gewrichtsvriendelijke oefeningen, we trainen vooral met het eigen lichaamsgewicht.

Tijdens zo’n one-to-one training praat je natuurlijk ook over de dingen des levens, ik ben veel meer dan een sportcoach, ik ben een lifecoach.

Schrikt zo’n one-to-one training je af, dan kan je samen met een paar vriendinnen een training volgen, een bootcamp op maat, fun gegarandeerd!

Dat sporten je leven verlengd met 10 jaar is meegenomen, maar bewegen stimuleert ook je gelukshormoon, en daar doen we het toch voor?”

  • Functionele Fitness Training – Own body weight Training – Start to Run – Wifties – Managers en ondernemers – 65+ – Voedingadvies – Voor alle info en vragen contacteer personal trainer Elke Van Sweeveldt – tel 0477 76 60 89 – E-mail: movefit4@outlook.com

 

helene@wifty.be