Piet Teigeler (ex-hoofdredacteur, ex-barman, ex-beatnik, ex-content producer) kan onmogelijk weerstaan aan opdrachten die gegarandeerd geen geld opbrengen. Als auteur van  zeventien misdaadromans, kon hij al  wennen aan een uurloon van 0,01 euro en nu bereikt hij dus zijn financiële zenit met een sporadische bijdrage aan wifty.be. Vanuit Spanje waar de zon, voorlopig nog, gratis opgaat.

Seefhoek vooruit!

Goeie slogan om de duistere dag van morgen tegemoet te treden. Suske en Wiske behalen tenminste de ene overwinning na de andere met deze Vandersteen-kreet.

Mijn wieg stond in een andere Antwerpse buurt dan de zijne, maar ik heb in de Seefhoek vaak pinten met Willy gedronken en ik herinner mij met genoegen de Würlitzers en de blacklights die de donkere jaren vijftig onwerelds deden oplichten.

Ik had geen rooie cent, Jack Kennedy was nog niet vermoord, de Kongo was nog niet eens indépendant, laat staan dat er een zwarte man naar de Amerikaanse keizerstroon zou dingen. Welvaart betekende elke dag warm eten en acht dagen congé payé.

Nu, meer dan zestig jaar later, kan mijn overlevende hoofdhaar zich geen vetkuif meer permitteren, ben ik meer spaargeld kwijt dan ik ooit gehoopt had te zullen bezitten en supporter ik voor Barack Obama, de nieuwste toevlucht der verdrukten.

Niet dat ik er een goed oog in heb, want hij kan onmogelijk al het puin ruimen dat zijn voorganger achterliet.

Niemand lijkt vandaag nog ergens een goed oog in te hebben. Tv-interviews met wanhopige Grieken maken ook bij ons oude angsten wakker. Maar ik denk dan aan Suske en zijn wijsheid dat ook wie bang is klappen krijgt, en ik kijk met aarzelend vertrouwen naar de toekomst.
Je kunt desnoods best leven zonder lifestyle. Ik herinner mij dat levendig. 

 

helene@wifty.be