Kiezen voor pro-aging fillers en mini-ingrepen. Yes, we can. En ja, waarom niet iets willen proberen waarvan je wéét dat je er beter gaat uitzien.  En nee, we pleiten niet om met zijn allen onder het mes te gaan om ons tot onwezenlijke Barbie-faces te laten ombouwen.

Pro-aging. Hoofdredactrice Allison Hatfield (The Fine Line) schreef een bloedeerlijk stuk over fillers voor haar te dun geworden lippen. Ze zette zich schrap voor de opmerkingen maar ze had het mis. Ze trok inderdaad de aandacht maar het was niet zoals ze dacht.

“Mensen keken naar me en vroegen of ik vermagerd was?” lacht Allison. “Ze zagen IETS maar konden er hun vinger niet meteen opleggen. En ik kreeg deze opmerking keer op keer. Niemand zag de lippencorrectie en toch vond iedereen dat ik er zo geweldig uit zag.”

Ik antwoordde dikwijls dat ik iets had laten doen aan mijn lippen waardoor mijn heupen slanker leken haha. Iedereen was verbaasd want de subtiele verandering gaf een mega-effect, vooral dan in mijn gelaatstrekken.”

Allison: “Trouwens, wie bepaalt eigenlijk op welke leeftijd je moet stoppen met je huidverzorging en make-up waardoor je je jeugdige uitstraling zolang mogelijk kan behouden? Is dat op 50, 55, 60.. 70 of op 80? Ik ken vrouwen van 90 die wekelijks naar de schoonheidsspecialiste gaan omdat ze dat a) supertof vinden en b) omdat ze hun huid willen blijven verzorgen.

De maatschappij met haar adverteerders hanteert een ambiguë kijk: vrouwen moeten er steeds op hun best uitzien en worden dagelijks overweldigd met beauty-advies. Niets mis mee maar … eens de 50/55 gepasseerd laat je dan het best moeder natuur haar gang gaan en dat betekent geen make-up, geen fillers, geen kleine ingrepen. Oh en je mag yoga en/of gym doen zolang dat maar gebeurt  in een deftig outfitje. ;-)

Niet akkoord.

Kleine mini-ingrepen of boosts zorgen ervoor dat je je ànders en beter gaat voelen.

Doorhangende of uitgezakte oogleden geven een vermoeide uitstraling. Niemand kijkt er nog vanop als je dat chirurgisch laat verhelpen.

Waarom zou je niets mogen doen tegen verdwijnende wenkbrauwen? Zelfs Dame Helen Mirren zweert nu bij micro-blading om haar wenkbrauwen terug in vorm en kleur te krijgen.

En daarom wilde ik iets doen tegen mijn te dun geworden lippen. Het gaf me een te streng gelaat.

Het is toch niet omdat je 55 of 65 bent dat je ineens moet stoppen met je liefde voor beauty routines en hier en daar een extra?
NEEN,  met het ouder worden willen we zeker niet stoppen met ons mooi en goed te voelen! En betekent dat dat je gebruik wil maken van kleine cosmetische verbeteringen of correcties… DOE DAT DAN!

De kleine mini boosts zorgen ervoor dat je je anders gaat voelen. En precies dat gevoel doet je weer stralen. Beschouw het als een druk op de refresh-knop.

Nog een raad: neem je tijd om goed na te denken en vraag om referenties. Laat niet de eerste beste aan je gezicht prutsen. Vergeet ook de kwalijke reputatie van de plastische chirurgie van de vorige eeuw. Niemand wil er als een mismeesterde barbie-pop bijlopen.

De (r)evolutie of trend van de mini- en natuurlijke ingrepen heeft zich ingezet. En je goed voelen is dé definitie van mooi ouder worden, toch?

Nog iets: zet je schrap voor de complimentjes ;-).

 

Geïnspireerd door Thefinelinemag.com

Free photo: by Jakub Gorajek @ Unsplash