Een proteïnedieet: hoe zit dat, hoe werkt het? De feestdagen staan voor de deur en dat betekent heel veel familie, heel veel gezelligheid en vooral heel veel lekker eten. Voor je het weet, breekt ook het nieuwe jaar aan. Traditioneel gezien het moment om met goede voornemens te starten.

Voornemens als stoppen met roken, afvallen, minder snacken, meer sporten en dergelijke. Maar hoe zorg je er nou voor dat je die extra kilootjes kwijtraakt op een gezonde en verantwoorde manier en niet bijvoorbeeld met behulp van een crashdieet? Het antwoord is simpel: een proteïnedieet!

Wat maakt het proteïnedieet zo effectief? Waarom werkt het?

Een proteïnedieet, is een verantwoorde manier om van de overtollige kilo’s af te komen. Het zorgt er onder andere voor dat je niet te maken hebt met het jojo-effect, maar dat je op een stabiele manier van je overgewicht afkomt. Bij het woord dieet denk je misschien al gauw aan beperkingen, maar dat is bij een proteïne dieet niet het geval. Er zijn juist genoeg keuzemogelijkheden waardoor het dieet nooit gaat vervelen. Ga je voor Proday? Dan kun je kiezen uit allerlei lekkere en proteïnerijke maaltijden, heb je genoeg heerlijke ontbijtopties, maar ook voldoende keus uit desserts en tussendoortjes.

De verschillende fases van het proteïnedieet

Een proteïnedieet bestaat uit verschillende fases. Tijdens de eerste fase eet je de proteïnerijke maaltijden in combinatie met bepaalde groenten. Dit is ook de fase waarin je de meeste kilo’s kwijtraakt. Als je fase 2 hebt bereikt dan mag je langzaam een proteïnerijke maaltijd vervangen door een gewone maaltijd. Vooral vis en vlees, in combinatie met groenten zijn in deze fase erg belangrijk.

Eenmaal aangekomen bij fase 3 mag je geleidelijk ook weer suikers en koolhydraten nuttigen.

De laatste fase is fase 4. Tijdens deze fase ga je weer volledig over op normale voeding waarbij het van belang is om de eiwitten, koolhydraten en vetten goed in balans te hebben.

Kortom: bij een proteïnedieet gaat het helemaal niet om zo snel en zoveel mogelijk af te vallen. Het is juist een hele andere manier van leven en bewust eten waardoor je niet alleen op korte termijn een verschil gaat merken, maar dat je een langdurig en positief resultaat bewerkstelligt.

Proteïnen en eiwitten

Veel mensen die het proteïnedieet overwegen, vragen zich af of er een verschil is tussen dit dieet en een eiwitdieet. Het antwoord is NEEN! Het is exact hetzelfde. Het is gewoon een andere benaming voor dezelfde bouwstof. Door middel van een proteïnedieet ofwel een eiwitdieet ben je verantwoord bezig met afslanken en dat zonder spiermassa te verliezen. En zo hoort het. Dat is toch wat we allemaal willen?

Klik hier verder voor extra uitleg over proteïnedieet en de verschillende fases.

 

Free Photo: by Brooke Lark@ Unsplash