Schermafdruk 2016-10-17 07.50.07
Wie via online daten op zoek gaat naar een partner wordt geconfronteerd met een lijst aan potentiële interessante contacten. Hoe pak je dat het best aan? Eén voor één de mannen leren kennen? Of met verschillenden tegelijk daten tot je de ware gevonden hebt. Uiteraard.

In het vakjargon spreken we van ‘parallelcontacten’ onderhouden.  Maar… hoe gaan we daar mee om?

Parallelcontacten of daten met meer dan een date? Daar is op zeker niets mis mee maar blijf eerlijk, vooral naar jezelf toe.

Op maandag uitgebreid mailen met Jan, op woensdag op date met Peter en ondertussen houden we ook nog contact met Pierre en Omar.

Is het slim om op meerdere paarden tegelijk te wedden? Zeker!

Is het bedrog wanneer je meerdere mannen leuk vindt en ze ook beter wil leren kennen? Totaal niet. Verwarrend? Ja, dat kan dan weer wel maar probeer je daar over te zetten.

Datingstress? Misschien. Maar dit is al bij al een luxeprobleem.

Chris Verlinden (directeur Parship): “We weten uit ervaring dat vooral vrouwen het hier soms wat moeilijk mee hebben. Vrouwen gaan liever sneller naar exclusieve contacten met één partner. Vaak is dit ingegeven door het gevoel dat ze anders iemand zand in de ogen strooien. Maar is dit ook zo?”

Volledig onterecht, vindt Chris.

Kiezen kan enkel als er keuze is.

Eigen aan het proces van online daten is ook dat er meerdere potentiële partners zijn. Bij Parship krijgt men bijvoorbeeld na de test zelfs een lijst met potentiële partners voorgeschoteld. Een lijst die continu wordt geactualiseerd. Er zit nu eenmaal meer vis in deze datingvijvers.

Te snel focussen op één partner is dan ook niet aangewezen.

“Een beetje rondkijken, wat uitproberen en leuke mensen leren kennen – zo werkt de zoektocht naar een geschikte partner nu eenmaal, of het nu online is of in het ‘echt’.

Op een feestje beloof je ook niet eeuwige trouw aan de eerste de beste waarmee je een leuk gesprek hebt of die je een lekkere cocktail aanbiedt”. In ieder geval: zo lang men zich niet op een slecht geweten of schuldgevoel betrapt. Want uiteindelijk is het niet abnormaal om eerst meerdere kandidaten te leren kennen voordat die vonk overspringt. En door je meteen aan één kandidaat vast te klampen, verspeel je  wellicht kansen om die langverwachte droompartner echt te treffen.

Eerlijkheid duurt het langst.

En verberg ook niet dat je met andere mensen in contact bent. Daar is op zich niets mis mee. Dat hoort erbij. Schrik ook niet dat jouw date ook nog andere contacten heeft. In een eerste fase is dat ook helemaal normaal.De meeste singles begrijpen dit ook.

Op een bepaald moment zal wel duidelijk worden of het met één persoon net iets beter klikt dan met de anderen. Dan is het wel netjes om de andere contacten in te lichten over je prille liefde.

Succes!

(met dank aan Parship)

Schermafdruk 2016-10-17 07.55.03