Ann-cleanser-Paris-XLOp een dag krijg je zomaar in je favoriete parfumeriezaak zomaar een uitnodiging voor een beauty workshop. Ik ga voor een mascara langs  en kom met  die leuke uitnodiging terug buiten. En vermits ik mezelf voor 2014 beloofd heb om ja’ te antwoorden op legitieme aanbiedingen, stond afspraak heel snel  in mijn agenda.

Ook mooi is dat de workshop werkt met het beautymerk Filorga  dat weloverwogen aandacht schenkt aan de rijpere ‘jeugd’. Plus zijn de prijzen van deze beautyproducten héél erg democratisch. En zo zien we het graag. En dan heb ik nog een argument: Hélène en ik testen graag zélf zaken voor we het signaleren.

Nancy is onze trainster en ze is zelf 40-plusser.En dat praat toch stukken makkelijker. Wat ga ik tegen een jong meisje van 24 zitten zagen over ingezakte wangen of verslapte huid aan kinlijn. Zeg nu zelf.

De workshop start met een opfrisser. Letterlijk. Het gezicht schoonmaken. Klinkt eenvoudig. Wat water tegen je gezicht aanpletsen, droogdeppen, klaar. REWIND. Eerst het gezicht beetje natmaken en dan pas reinigingsmousse (één druk op doseerdop is voldoende!)  zachtjes verdelen over het gelaat. Gek toch dat je met weinig product heel veel kan doen. Hals niet vergeten. En wegblijven van de oogzone. Doe dat 5 minuutjes. Nog even laten inwerken. Dan afspoelen. En METEEN droogdeppen. Vocht laten opdrogen doet je huid uitdrogen. Ook na het douchen, meteen je lichaam drogen.

Vervolgens wordt een maskertje opgebracht. Dat gebeurt het best met een penseeltje. Kan je makkelijker een laag aanbrengen tussen lip en neus. Opnieuw wegblijven van oogzone. Laat dik 10 à 15 minuten inwerken. Daarna veelvuldig afspoelen. Hiervoor gebruik je een klein gastendoekje, of sponsjes of washandje. Droogdeppen. En wat een verschil! Ik heb het allemaal zelf gedaan. Geen truken van de foor van een slimme trainster. Het is zo duidelijk. Huid staat steviger. De rimpeltjes zijn wat minder. Hé, leuk!  Weer een bewijs dat voorbereiding echt wel het verschil maakt en dat 2 x een maskertje  per week geen overbodige luxe is voor een rijpere huid. Vocht terug inbrengen is the golden rule!

Nancy raadt een serum aan. Nu we toch bezig zijn hé! Met 2 druppeltjes bestrijk je het hele gezicht. Zo’n serum is een kleine boost van de huid. En daarover komt de dagcrème. Elke huid vraagt om een ander type masker. Voor mijn huid is dat de iso-structure. Een wat dikkere, stevigere crème die de verslapping tegengaat. Qua dosis neem je ongeveer de grootte van een duimafdruk! En ik heb nog wat over voor de hals.

Resultaat is formidabel: mijn huid ziet er stukken jonger uit, strakker, steviger, stralender, glimmend van plezier. Als afwerking trakteert de visagiste van dienst op een dagmake-up van BE (is huismerk van ICI Paris XL). Vooral de glossachtige lipstick moet je eens proberen. (Trucje: hierover doe je wat transparante lipgloss. Oh, hoe mooi!) En de verpakking vind ik super. Matzwart. Ik ben daar zot van. Iets is blijven hangen van de blackbeauty periode van jaren ’80.

(Waarschuwing: het enige gevaar aan zo’n workshop is dat je producten koopt. Maar wie zegt ‘neen‘ tegen er goed uitzien? Wie?)