Reinigen, reinigen, reinigen

reinigen-drew-graham-327935-unsplash

Reinigen, reinigen, reinigen. Hiermee investeer je in je jeugdige uitstraling.

Jeugdig blijven willen we allemaal. Investeer dan in goede producten voor de huid.

Loop de betere parfumeriezaak in en er is zovéél: dag- en nachtcrèmes, iets voor de ogen, iets om je huid te boosten, iets om het te kalmeren, iets om te doen glowen, of net niet.

Oneindig groot is het gamma producten voor het gezicht. Nog groter is het voor rest van je lichaam. En steeds opnieuw krijg je te horen dat je maar één huid hebt. Verzorg het als een exquise tempel. Probeer zon te vermijden. En als je een zonnebad wil, plan dat op de betere uren.

Maar vooral respecteer de basis:
1) goed reinigen
2) ALTIJD een dagcrème
3) zet je ogen lichtjes aan
4) never, ever go out zonder mascara
5) accentueer je lippen (zachte lipgloss tot een mooie lipstick)

Puntje 1 is àlles: REINIGEN!
De deskundigen blijven hameren dat alles vertrekt met ene goede reiniging.  En dat levenslang.

Om te reinigen heb je een volle 15 seconden (!) nodig. Herinner je het trucje van Ross van Friends die in een tanningscabine stapt en enkele seconden telt: luidop mississippi-one, mississippi-two, mississippi-three… (= 1, 2, 3,…  seconden).

Investeer in een goed reinigingsproduct waarmee je zachtjes de huid van je gezicht masseert. Tel tot 15 sec. en spoel het schuim af met fris/lauw water. Zachtjes droogdeppen.

Eén keer per week mag je je gezicht zachtjes scrubben. Zo’n behandeling gaat dieper en doet de huid tintelen van genot.
Dermatologen raden zelfs 3 x per week aan op voorwaarde dat het een zacht product is. En dat je goed luistert naar je huid. Begint het te trekken: stoppen.

We brengen heelwat aan op ons gezicht.  Zoals serum, dagcrème, fond de teint, make-up. En als je begrijpt dat die producten nu net zijn samengesteld om lang te houden, dan begrijp je ook dat goed reinigen geen overbodige luxe is.  Een huid dat niet wordt verzorgd gaat uitdrogen! En die laten rimpeltjes sneller zien. En hoe langer we dat proces op een gezonde manier kunnen tegenhouden, hoe beter. Toch?

Free photo: drew graham @ unsplash

0 Comments

Leave a Comment