Reset. Je krijgt de kans om je leven – of een stukje ervan – te resetten, zou je die dan nemen?

Reset. Je krijgt de kans om je leven – of een stukje ervan – te resetten, zou je die dan nemen? Als je terugkijkt op je verleden is er ergens zo’n punt of moment waarvan je nu denkt: ‘had ik maar…’.

Job, relatie, familie, verhuizen naar het buitenland,… soms duiken zulke tweesprongen in je leven op en beginnen velen te mijmeren: ‘Stel je voor dat ik die of die keuze had gemaakt waar zou ik dan zitten?…’ Of stel je voor dat je toch op de RESET-knop zou kunnen drukken, doe je het: ja of nee?

Nu we ouder worden, komt dat punt of no-return soms heel hard opsteken. Dat kan. Dat mag. Voor even want anders word je gek. Het verleden is wat het is en dan kun je je maar beter bezig houden met wat je wel kan aanpakken. Met het NU.

Mensen die steeds opnieuw zaken oprakelen uit het verleden raken verbitterd. Iedereen gaat ze mijden omdat dezelfde plaat steeds opnieuw wordt afgespeeld. Had ik maar… was ik maar… kon ik maar …. Je kan er toch niets meer aan doen, loslaten. Steek alle energie in zaken en personen die je NU bezig houden.

Wil je je dagelijkse leven resetten? Stop dan om alles op automatische piloot te doen. Misschien zit je te diep in de dagelijkse routines.  Probeer eens iets nieuws en liefst zo vaak mogelijk.

Neem eens een andere straat naar je werk of winkel, ga eens koffie drinken op je eentje in plaats van (alweer) te stofzuigen, probeer een nieuw gerecht uit, spreek onbekenden aan die naast je zitten op het terras,… Je zou versteld staan wie je allemaal tegenkomt. In ieder mens zitten verhalen. Boeidend. Niet te lang nadenken maar doen.

Nog enkele zaken om die kleine reset te bewerkstelligen:

  1. Laat het verleden los. Het is wat het is en je kan er niets meer aan veranderen.
  2. Leer te leven in het NU
  3. Wees dankbaar! We hebben te vaak de neiging om heel snel te gaan oordelen en veroordelen. Kritiek geven vanuit een negatieve houding creëert snel een lelijke trek op het gezicht. Draai de zaken om en geef feedback vanuit een positieve attitude, dat voelt meteen leuker aan. Je gaat ook ànders kijken. De energie die je dan krijgt, voelt gewoon beter aan.