Rimpels. Mannen beginnen vroeger en hebben er meer. Maar op 75 jaar maken vrouwen een inhaalbeweging. Auwch.

rimpels mannen vrouwen

Rimpels. Het is me wat. It’s all about genen, hormonen én goede verzorgingscrèmes. Mannen krijgen vroeger rimpels. Vrouwen beginnen er later aan maar na hun 75 halen ze dat terug in en eindigen met meer rimpels. Auwch.

Rimpels krijgt iedereen. Vrouwen én mannen. Hoe je ermee omgaat… that’s the secret.

Om de progressie van rimpels in kaart te brengen maakte Mevrouw Merel Hamer digitale foto’s van de gezichten van 3.800 deelnemers tussen 51 tot 98 jaar. Haar besluit publiceerde dermatoloog Merel Hamer van het Erasmus MC in het vakblad Journal of Investigative Dermatology.

Inhalen vanaf  75 jaar

Tot 75 jaar blijken mannen opvallend meer rimpels te hebben: hun gezicht bestaat voor 4,5 % uit rimpels, bij vrouwen is dit 3,6 %. Maar na deze leeftijd beginnen vrouwen aan een inhaalbeweging.

Vrouwen hebben bovendien ook rimpels op andere plekken, zoals de bovenlip.

Mannen hebben meer “last” van lijnen op hun voorhoofd. Volgens Hamer heeft dit mogelijk te maken met de structuur van de mannenhuid op de bovenlip, die steviger is door vollere gezichtsbeharing.

Impact van hormonen

“Mogelijk veroorzaken verschillen in de hormoonhuishouding dat mannen eerder rimpels krijgen. “Hoewel we in dit onderzoek geen relatie hebben gevonden, kan het zijn dat vrouwelijke geslachtshormonen bescherming bieden tegen het ontwikkelen van rimpels. Verder is opvallend dat vrouwen met relatief veel testosteron in het bloed en vrouwen die kaalheid vertonen, minder rimpels hebben.”

Risicofactoren zijn roken en zonlicht, maar ook een laag BMI. “Een beetje vet onder de huid vermindert de diepte van de rimpels. En: hoe meer glazen alcohol een vrouw drinkt, hoe meer rimpels ze heeft.”

Opmerkelijk is dat van Noord-Europese huidtypen (type 1, 2 en 3) de witste huid het minst snel simpels ontwikkelt. “We denken dat mensen met zo’n type 1 huid zo snel verbranden dat ze de zon mijden, of goed smeren met zonnebrandcrème.” Wel ontwikkelen mensen met dit type huid eerder pigmentvlekken, wat ook een teken is van huidveroudering. “We denken dan ook dat elk huidtype op een andere manier veroudert.”

Wifty’s advies: smeren ! smeren ! smeren !

Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met de dagcrème-routine. Geef (klein)dochters al heel snel die tip (en product) mee.

En nooit bezuinigen op de kostprijs van een dagcrème! Kies vanaf 50/55+ voor een dagcrème met een plus. Een dagcrème die niet alleen hydrateert (dan volstaat de dagcrème van de Aldi) maar een product die diep gaat inwerken op versteviging, tegen rimpels, voor uitstraling, gaat liften, poriën verkleinen, vorming tegengaat van ouderdomsvlekjes…

Een nachtcrème is geen absolute must maar vervolledigt de verzorgingsroutine.

Minstens een keer per week een zachte peeling.

Er is een enorme keuze aan crèmes, serums en je hebt ze in alle mogelijke prijsklasses. Vraag om staaltjes bij de betere parfumeriezaken en voel hoe je huid reageert. Trekkerig gevoel is een no go.

Eigenlijk maakt het niet uit wàt je kiest. Het enige wat het verschil zal maken is dàt je kiest. Alles hangt ook af wat je bereid bent -op basis van gezond verstand- om uit te geven aan de betere verzorgingsproducten.

Getest en goedgekeurd:

Filorga NCTF REVERSE dagcrème
 (+/- 80 euro)

We testen dit product twee maanden.
Het bijzondere van dit product zit ‘m in de NCTF (New Cellular Treatment Factor), een product dat rechtstreeks in de huid werd geïnjecteerd.

Nu zit het verwerkt in deze crème en kun je het op de huid smeren. Fijn! Want we durven niet te denken aan antiverouderingsverzorging via injecties.

Er zijn 3 stappen om de antiverouderende verzorging van Filorga optimaal te laten inwerken:

  1. eerst een lotion aanbrengen
  2. dan een serum
  3. en tot slot een dagcrème

 

Mijn focus ligt op de dagcrème. (Lotion heb ik nooit graag gebruikt. Dan gaat de huid beetje trekken.  De serum is voor enkele keren per week).

Na verloop van tijd zie je vanzelf dat de huid aan éclat herwint. Zeker na de wintermaanden is dat geen overbodige luxe. De huid wordt ‘dikker’ en voelt steviger aan.

Lichte rimpeltjes in de ooghoeken worden minder zichtbaar. De oogzone zelf wint ook aan stevigheid.

De denkrimpel net boven mijn neus gaat zich ook strakker trekken en wordt minder diep. Halleluja, daar word ik heel happy om.

Extra aandacht ging naar de zone rondom de lippen. Die vraagt hoe langer, hoe meer om aandacht/verzorging. De lippen krijgen een extra laagje dat voorzichtig met zachte masserende bewegingen wordt verdeeld. Alle beetjes helpen.

De producten zien er roze uit en ruiken aangenaam.

Filorga is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL

0 Comments

Leave a Comment