Sabine (71): “Eens de 50 voorbij wordt er automatisch van je verwacht dat je voor een korte coupe kiest. Blijkbaar is er iets grondig mis met haar dat over 50 jarige schouders valt. Grijs én lang haar? Pure provocatie.”

Sabine Reichel (71) is auteur en journaliste, ze werd geboren in Duitsland, woonde en werkte in New York en Los Angeles, waar ze nog steeds woont. Sabine krijgt regelmatig commentaar over haar lange grijze lokken. Lang haar zou niet passen bij haar leeftijd? Daar denkt Sabine helemaal anders over:

“Je haar is écht lang hè, vind je niet?” merkte een vriendin onlangs op terwijl ze met haar vingers door haar eigen korte kapsel gleed.

“Té lang!” bedoelde ze eigenlijk, “voor je leeftijd” kwam er niet achter. Vanaf 50 hoor je die afsluiter wel vaker. Maar omdat ze me goed kent en haar leven haar lief is, sprak ze het niet uit.

Het was duidelijk, daar was de waarschuwing, de controle, de onderdrukking. Van de UNITED HAIRLINES, de geheime organisatie die geen frivoliteiten toestaat bij oudere vrouwen, zoals soepelvallend haar, zonder haarlak, haar dat er nog levend uitziet. Hoe durven we! ;-)

Ik hou van mijn lang grijs haar, ik vind het mooi is het is makkelijk te onderhouden. De lengte is perfect voor paardenstaarten, dotjes en andere frivoliteiten. Ik heb geluk dat ik als freelancer mijn zin kan doen met mijn haar, als ik het wil afscheren kan dat ook. In tegenstelling tot oudere vrouwen in top jobs die elke dag een bad hair day hebben omdat ze allemaal dezelfde saaie coupe hebben.

Zoals Hillary Clinton (70) die met haar klassieke helm kapsel duidelijk wil maken dat ze enkel en alleen met serieuze zaken en politiek bezig is. Haar kapsel wordt stijver met de week, in de greep van UNITED HAIRLINES die hun haarlak al eerder richtten op Maggie Thatcher en Angela Merkel.

Eens de 50 voorbij wordt er automatisch van je verwacht dat je voor een korte coupe kiest, zodat niemand je kan verwarren met Beyoncé of Rapunzel. Blijkbaar is er iets grondig mis met haar dat over 50 jarige schouders valt. Grijs én lang haar? Pure provocatie.

Ik vind het verbazend én grappig wat lang haar teweeg brengt. Als vrouwen te wild, te onafhankelijk, te intelligent zijn moet dat haar kort, want daarbij ook nog vrouwelijk en knap zijn is teveel van het goede.

Waarom kies je bewust voor een kort, onelegant kapsel, vraag ik me dan af? Word je dan serieuzer genomen? En door wie dan? Er zijn prachtige korte coupes, a la Sharon Stone en Helen Mirren, daar niet van, we hebben het hier over té fatsoenlijke, saaie kapsels die je onzichtbaar maken.

Ik heb een gouden regel: zolang je een hoofd vol haar hebt, geniet er dan van. Zeker na de menopauze, wanneer je haar zin heeft om op pensioen te gaan, laat het groeien en bloeien!

Gelukkig kiezen hoe langer hoe meer mooie en zelfverzekerde vrouwen voor lang grijs haar, vrouwen die trots, ervaring en chic uitstralen.

En uit ervaring weet ik dat de meeste mannen van lang grijs haar houden, van vrouwen met lang grijs haar.

Dus go for it! Gooi die helm af en laat je haar groeien!

Bron: Huffington Post – Foto: Beate Pilgreen 
1 Comments
  • Mich

    Beantwoord

    Wow!!! Dit klinkt zo bekend in de oren! Ooit zei een kapper tegen mij dat hij heel graag( zels gratis) mijn lange lokken naar een mooie carre wilde knippen! Heb ik toen toch beginnen lachen!! Zolang er nog haar op mijn hoofd staat, is er geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om het af te knippen! Mijn ” aunty Ethel” was al ver in de 80 , met haar zilver opgestoken haar . Nooit heb ik iemand tegen gekomen die zo coquette was! Dus mijn boodschap dames is: keep it long as long as you can!!!!

Leave a Comment