Seksbommen worden 80. Hoe zien Brigitte Bardot en Sophia Loren er nu uit?

Schermafdruk 2014-09-23 22.16.55
Op het vlak van verjaardagen memoriseren, ben ik een zwakkeling. Bij deze wil ik de grand ol’ladies nog een zeer welgemeende Happy Birthday wensen. En een goede gezondheid.

Wat me enorm opviel, was dat er bijna geen foto’s gepubliceerd werden van de diva’s in huidige verschijningsvorm. Alleen foto’s van toen ze piepjong waren.

Hmm, zouden ze er zo erg aan toe zijn? Op hun 80ste? Natuurlijk heb ik genoten van de prachtige foto’s van vroeger. Zij stralen als jonge, sexy vrouwen.  Het seksbomgehalte moet menig man uit zijn slaap gehouden hebben. Of hem de ultieme natte droom hebben bezorgd.

Ik ben op mijn honger blijven zitten en ben gaan googelen. Ik wilde met eigen ogen zien wat moeder natuur voor hen in petto heeft. En ook hoeveel zij moeder natuur een handje hebben geholpen.  Bij een eerste doorloop verdenk ik La Loren ervan dat zij iets extra heeft gedaan.

Brigitte Bardot.
Schermafdruk 2014-09-23 11.45.41

 

 

 

 

Laten we de klok terug draaien. Geef toe. BB was een BOM! En overklaste moeiteloos alle andere vrouwen. BB heeft voor enkele belangrijke milestones gezorgd. Ze liet zien dat een vrouwenlichaam niet moest worden weggestopt. Ze speelde als geen ander haar natuurlijke looks grandioos uit. Grote ogen, dikke lippen, spleetje tussen de tanden, perfecte rondingen, prachtig lijf. Later kregen we een zeer lichte spoeling met Claudia Schiffer. Nog steeds staat ‘BB’ er. Als logo. Als merk. Denk aan de BB-handtassencollectie van Lancel. Ze had het. Absoluut.

Over haar intelligentie spreek ik me niet uit. Ik heb jaren geleden een zeldzaam interview met haar op tv gevolgd. Op een bateau mouche in Parijs. Ik ben niet omver gevallen van enige diepgang.

Ik geef haar credits voor haar strijd tegen het doodknuppelen van kleine zeehondjes. Mijn god. De gruwelijke foto’s uit de Paris Match die thuis rondslingerde, staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. Dankzij haar status schudde ze het naïeve geweten van velen wakker. Bravo. Vele vrouwen lieten de jassen in hun kasten hangen.

En wat denk je van het topless zonnen? BB was een van de eersten die het deden. Voor de camera. Tuurlijk. In een tijd toen het belang van zonnefilters in zonneproducten totaal onderschat werden.

Zingen. Ach, zingen. Beetje declameren. Wist je trouwen dat  Serge Gainsbourg dé klassieker ‘Je t’aime moi non plus’ voor hààr heeft geschreven? Er bestaat een opname en ik heb die toevallig (dank u radio 1) gehoord tijdens een autorit

En ineens werd BB boos. Op de wereld. Op de mensen. Bij dieren en haar honden vond ze rust, eerlijkheid en trouw.  Ze trok zich terug uit de waan en faam van de dag. Af en toe hoorde je nog iets van haar.  Foute dingen.

Wat me vreselijk stoort aan BB is haar ultrarechtse wereldvisie en politieke overtuiging. Dat vooral maakt haar in mijn ogen zo lelijk. Ik wil geen minuut met haar aan een tafeltje zitten. BB, brrr.

 Sophia Loren
Schermafdruk 2014-09-23 18.59.32

 

 

 

 

 

Over La Loren kunnen we kort zijn. Er valt niet veel te melden. Weinig tot geen schandaaltjes in de privésfeer. Tenzij die keer met haar belastingaangifte in Italië.

In 1982 is ze 17 dagen in de bak gevlogen. Voor de rest is niet veel te melden.

Op jonge leeftijd werd ze verliefd op Carlo Ponti.  En ze trouwden en bleven getrouwd (1966 – 2007) tot aan zijn dood.  Als een echte Italiaanse mama staat ze als één granieten blok achter haar 2 zonen. Haar familia.

Sophie zat veilig én comfortabel bij haar man Ponti. Buiten die 17 dagen in de gevangenis verliep haar leven lang en gelukkig.

BB daarentegen rolde van de ene glamourboy naar de andere. Mannen die ook op het voorplan stonden. Haar relaties/huwelijken (Roger Vadim, Gunther Sachs, Serge Gainsbourg, Sacha Distel…) kregen nauwelijks de tijd om te verdiepen.

Ze was enkele keren zo goed als bankroet. Op een geven moment lag ze met alle exen en magazines overhoop en had ze een rittenkaart van en naar de rechtbank. Waar ze overigens heel dikwijls haar gelijk haalde. Ik ben geen psychologe maar ik ben er zeker van dat véél afhangt van de shit die je over je heen krijgt.

Loren versus BB. Beiden 80.
Brigitte Bardot hult zich meestal in zwart.
Sophia Loren staat op 90% van de foto’s in het rood gekleed.
Is rood dan toch het nieuwe zwart als je beetje ouder bent? 

Schermafdruk 2014-09-23 11.45.56 Schermafdruk 2014-09-23 11.44.57 Schermafdruk 2014-09-23 11.44.41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafdruk 2014-09-23 18.59.32 Schermafdruk 2014-09-23 18.52.14 Schermafdruk 2014-09-23 18.51.37

10 Comments
 • monique renders

  Beantwoord

  Ik heb één van mijn dochters naar Brigitte Bardot genoemd. BB was en is in mijn ogen de mooiste vrouw ooit. Mocht ik toen geweten hebben wat voor racistische uitspraken ze zou uitkramen had ik wel voor een andere naam gekozen. Bardot is in vergelijking met andere actrices van haar leeftijd veel sneller verouderd. Ik schrik telkens van haar foto’s….niets maar dan ook niets laat vermoeden dat deze vrouw ooit een stijl-icoon was. Jammer.

  • Ann

   Ja, het is telkens schrikken. Ze hoeft zich idd niet vol te stoppen met botox, fillers, uppers en downers. Maar ze geeft een zeer onfrisse uitstraling. Haar zwarte kleding zit er sloppy en overgewassen uit. En ik merk dat haar gebit schots en scheef staat. Misschien een gevolg van al die racistische uitspraken? Denktdan de evil helft in mezelf ;-)

 • Lola Renoir

  Beantwoord

  BB,ik bewonder haar, vooruitziende blik, scherp, ooh, helaas ben ik het met haar eens, onfris? scheve tanden? ik moet er om lachen,

  Sofietje, zo anders, ja prachtig, wat is de natuur wreed voor mensen die ouder worden, want dat is het,

 • Veganlife yvonne

  Beantwoord

  Jammer dat mensen alleen het uiterlijk beoordelen, want ik vind BB een prachtige vrouw toen ze jong was, maar haar uitstraling als oudere vrouw vindt ik des te mooier, vooral omdat ze zo puur is. Wat die vrouw voor de dieren doet, doen niet veel andere haar gauw na. Een vrouw met karakter die elke grijze haar en rimpel laat zien, ze is gewoon haarzelf!!!
  Dat vind ik klasse en pure schoonheid. Sorry voor de mensen die liever een plastic uiterlijk zien boven een puur uiterlijk! Nee, Brigitte Bardot een prachtige vrouw van binnen en van buiten!!

  Veganlife Yvonne

 • Jolande

  Beantwoord

  Laten we hopen dat we er ook zo uit mogen zien als we ouder worden, puur natuurlijk.
  Mensen reageren gauw negatief, deze vrouwen hebben alles uit het leven gehaald. En bb vindt ik mooi blijven

 • Johan Cox

  Beantwoord

  Ze kunnen nu als heks verder in de film wereld.

 • Anoniem

  Beantwoord

  Super mooie vrouwen alletwee!
  En voor tachtigjarigen nog steeds mooi
  Zowel natuurlijk als bijgewerkt.

 • Bram Eigeman

  Beantwoord

  Brigitte Bardot.
  Als jongen van 18 jaar was ik smoorverliefd op haar.
  Iets mooiers had ik nog nooit gezien. Nog nooit !
  Naar álle films ging ik diverse keren.
  Brigitte Bardit.
  Een legende.
  Wat zou ik haar verschrikkelijk graag een keer nog willen zien.
  Zo mooi als ze nù nog steeds is. Ze is ouder, maar no steeds zó charmant, zó mooi !!
  Brigitte Bardot.
  Wat mooi ben je nog steeds!!
  Bram

 • Bram Eigeman

  Beantwoord

  Brigitte Bardot.
  Als jongen van 18 jaar was ik smoorverliefd op haar.
  Iets mooiers had ik nog nooit gezien. Nog nooit !
  Naar álle films ging ik diverse keren.
  Brigitte.
  Een legende.
  Wat zou ik haar verschrikkelijk graag een keer nog willen zien.
  Zo mooi als ze nù nog steeds is. Ze is ouder, maar no steeds zó charmant, zó mooi !!
  Brigitte Bardot.
  Wat mooi ben je nog steeds!!
  Bram

 • Anoniem

  Beantwoord

  Brigitte Bardot

  Gewoon een top vrouw…

  Zij heeft de vrouw de vrijheid gegeven.

  De volgende generatie mag het verder zetten ..

  Bardot pour toujours

Leave a Comment