944218_600423343315584_643044281_nAnn Cuyvers runt en bezielt al 16 jaar de Erotische Verbeelding, een vrouwvriendelijke erotheek in Antwerpen.  Ze is gespecialiseerd en gediplomeerd seks- en relatiecounsellor. Als Wifty Guest denkt ze na over het seksleven van vijftigers.

Waar is de tijd dat Hélène als styliste voor VTM en P-magazine regelmatig langs de winkel kwam voor nieuwe spannende spullen en lingerie. Ze zag er altijd AbFab uit en elke keer weer met een stralend humeur. We hebben veel gelachen en waren altijd ‘fel’ in grappige ‘dirty talk’. Het doet me deugd dat ze in dit Wifty avontuur springt. Ze is een oprechte en warme madame. Haar collega Ann, lezers en lezeressen hebben een heerlijke Wifty-prinses aan haar.

Bon, Hélène vroeg me hoe vijftigers in mijn winkel omgaan met sensualiteit en seksualiteit. Of ze losser zijn in zeden? Ha ha, echt een vraag voor haar.

Mijn ervaring zegt dat er nog véél te veel wifties zichzelf voorbijlopen. Ze willen het allemaal zo goed doen, zo perfect én ook alles ineens. Ik wil hen soms zeggen: “Haast je langzaam!”.

In krijg in mijn winkel veel intieme vragen, ook van wifties. Soms geef ik opdrachten en (leuk!) huiswerk mee. Als gespecialiseerd en gediplomeerd seks- en relatiecounsellor help ik vrouwen graag met hun seksualiteit en intimiteit.

Hier vijf punten die ik vaak voorleg, ter inspiratie of om even over na te denken:

1) Let eens op je ‘innerlijke gesprekken’, je gedachten en gesprekken in je hoofd waar je geen controle over hebt. Luister naar wat je jezelf vertelt en wees eerlijk tegen jezelf. Denk na over jouw seksuele waarden en normen. Bevorderen ze je seksleven of staan ze in de weg? Als ze je geen goed doen, maak je er dan van los. Vraag jezelf het volgende af: als ik deze normen en waarden vandaag voor het eerst zou horen, zou ik ze dan accepteren? Zou ik deze doorgeven aan mijn kinderen? Wat zou ik anders doen?

2) Kies vijf ideeën die je het meest aanspreken als het om seks gaat. Schrijf ze op een papiertje en kleef ze op je (badkamer)spiegel en kijk er dagelijks naar. Kijk ook elke dag met een glimlach naar jezelf terwijl je die vijf punten leest :-) Hierdoor kunnen je hersenen wennen aan je nieuwe ideeën.

3) Hou je vagina in “shape”. Geregeld (eigenlijk dagelijks) oefeningen doen met je bekkenbodemspieren leidt tot intensere seks. Benwa-balletjes doen dit op een ontspannen manier voor je. En dames en heren, gebruik Eros: het allerbeste glij- en massagemiddel ter wereld!

4) Een gezond seksleven (indien je dit wenst) is van alle leeftijden. Veel vrouwen zeggen me dat de seks na hun vijftig de beste is die ze ooit hebben gehad, omdat ze zich beter in hun vel voelen dan toen ze 20 waren. Zorg voor goede vibes, sfeer en verrassingen. En heb er zin in, er is niets zo aantrekkelijk voor een man dan een vrouw die oprecht zin heeft in seks. Zin krijgen overvalt je niet zomaar, je kan dat stimuleren en daar zijn leuke oefeningen voor!

5) Laat het idee los dat seks altijd een begin, midden en einde moet hebben.

Genieten is de boodschap, en humor is ook hier weer van onschatbare waarde. Hoe ouder hoe zotter.

Go wifties, go!

Heb je vragen voor Ann? Stuur ze naar wifty@wifty.be tav Ann Cuyvers

www.erotischeverbeelding.be

Foto Ann: Jonathan Ramael