Emily-the-Strange-Journal-9780811855259

 

Vrijdag de 13de + volle maan?! Dat kan niet anders dan een bijzondere dag zijn.

Bijgeloof? Graag! Maar wél wat ik er zelf van maak, niet wat urban legends me vertellen. Ik ben dol op zwarte katten, ik vind het cijfer 13 prachtig en klavertjes vier zijn ontzettend lekker in een frisse zomersalade. Die gele vlinder is mijn papa die dag komt zeggen en mijn geluksgetal is 8. Ik functioneer het beste ’s nachts, ik was ooit verliefd op Dracula (mijn 2de naam is Vampirella en zo’n sensuele beet in m’n nek vind ik super geil ;-) en ik vind vleermuisjes mega schattig!

Ik dacht aan jou toen ik dit popje zag, dit ben jij helemaal!” zei een vriendje me ooit. Hij had uit N.Y. een Emily the Strange popje + zwarte kater Sabbath meegebracht. Inderdaad, Emily is mijn alter ego. En vrijdag de 13de? Tja, what can I say… 

Niet dat ik het lot wil tarten, maar zo’n dag vraagt om een aparte invulling!

Het perfect moment om te verhuizen, vonden we! Dus stopt de verhuiswagen vandaag aan ons Huisje Weltevree in Schilde om ons hele hebben en houden naar ons Huisje Weltecity in Antwerpen te brengen. Van midden in het groen naar midden in de stad. Een grote verandering? Dat kan je wel stellen, maar ik hou van grote veranderingen. Het groen compenseren we met veel zee, want we verdelen onze tijd nu tussen ons Huisje Weltecity en ons Huisje Weltezee. Kunnen jullie nog volgen? ;-)

images

Enfin, als het aan mij lag, zou ik het liefst van al rondtrekken. Ik meen het. Sinds ik het ouderlijke huis verliet ben ik al 11 keer verhuisd. Onlangs had ik het er nog over met Marc Legendre, auteur en striptekenaar. Dat je de menselijke soort kan indelen in boeren en nomaden. De boeren zijn honkvast, de nomaden trekken rond. We kwamen tot de conclusie dat we allebei nomaden waren. Nieuwsgierig naar andere omgevingen om te leven. Marc woont nu op het mooie, desolate eiland El Hierro. Maar het kriebelt bij hem ook om weeral ergens anders te gaan wonen. Om te kijken wat er daar te beleven valt.

Rusteloos? Niet echt, gewoon heel erg nieuwsgierig en niet bang voor veranderingen. Nooit bang van niets! ;-)

images-1En zo komen we bij ‘No Fear’. En laat dat nu het thema zijn van onze TedxWomen@Flanders Salon vanavond in Huis Happaert. Lees onze uitnodiging.

By the way, grote TED.com wil dat we alles in het Engels communiceren, en jawel, we zijn een beetje bang van grote TED.com, hahaha!

Belief & disbelief, fears & superstitions

Let’s trigger thoughts, engage in conversation and be fortunate in a fascinating evening for the few lucky ones only.What is a tedxsalon by tedxwomenflanders ? It’s a unique small scale gathering that allows the TEDx conversation to continue, in person, and that is hosted by tedxwomenflanders at het Huis Happaert, in the center of Antwerp. Free entrance. What can you expect on Friday 13?

 Two TED video sessions to trigger our curiosity, awaken our ideas and bring us a smile; each followed by a debate where our special guests, Marleen Finoulst and Katrin Derboven, will inspire us to voice our thoughts and actively participate.A light TEDx evening, animated with a workshop by Katrin Derboven, free drinks & snacks, in the always friendly and engaging atmosphere of TEDxwomenflanders. Time to get lucky!

When? On Friday 13th of June. Doors open at 18:00h, last entry at 18:45h.

Where? Het Huis Happaert splendid XVII century rooms and open gardens at Happaerstraat 25, 2000 Antwerp.

Durf je langs te komen, in het licht van de volle maan?

Welkom! Woehahahaha… ;-)

www.emilystrange.com