Ondertussen in onze mailbox, een pakkend bericht van Jenny uit Tielt, ze wordt vandaag 65:

“Dag Wifty, hier een foto met mijn drie zussen. Van links naar rechts: Marleen (62), Nadine (53), ikzelf (65) en Catherine (60). We zijn vier zussen uit een gezin van zeven, mama is 88 jaar, papa overleed 5 jaar geleden.

Vroeger hadden we gewoon contact, zoals ieder ander gezin. Maar sinds negen jaar is dat veel hechter geworden. In die negen jaar hebben mijn drie zussen hun man verloren aan kanker… Ikzelf ben 9 jaar geleden gescheiden, een slechte echtscheiding… Ik werd ziek en kon niet meer werken waardoor ik een leefloon kreeg en ik naar de voedselbank moest. Ik schaamde me zo dat ik daar naartoe moest… Op een bepaald moment heb ik bijna een einde aan mijn leven gemaakt, zonder de hulp van mijn zussen, mijn mama, mijn psychologe weet ik niet hoe ik het gered zou hebben.

Ik doe een dag per week vrijwilligerswerk, allochtone vrouwen vanalles aanleren om beter te intergreren, op woensdag heb ik mijn schat van een kleindochter bij mij. Ik zou graag yoga volgen, of taallessen, maar dat is duur en ik heb een leefloon, dus moet ik dingen zoeken die gratis zijn. Ik word vandaag 65 jaar, vanaf 1 februari heb ik een gerechtigd pensioen, dan ben ik eindelijk zonder leefloon.

Al die tijd hebben mijn zussen en ik elkaar enorm gesteund, zo zijn we gaandeweg terug beginnen uitgaan met z’n vier. Niet elke week, maar we gaan regelmatig samen wandelen, naar optredens, een dancingske doen.

We zoeken niet naar de liefde we zien wel wat op ons pad komt, ikzelf heb een jaar of drie iemand gekend, maar het was niet wederzijds, het blijft een pijnlijk gegeven… Tot dan zijn we happy, tezamen en single. Als we niet uitgaan komen we wekelijks samen, om bij te praten, naar muziek te luisteren, een kaartje te leggen…

Ja, we amuseren ons, we huilen, lachen, en als het nodig is zijn we er voor elkaar. Drie van ons vier hebben ook zelf kanker gehad. Maar we blijven vechten, als het niet kraakt voelen we ons nog jong!

Bedankt Wifty, vele lieve groeten van ons!” 


✖︎ Wow Jenny, wat een verhaal. Zo mooi dat jullie er zijn voor elkaar. Gelukkige verjaardag, een goede gezondheid en nog veel jaren samen met je zussen. Dikke knuffel voor jullie vier! ????


✖︎ Zijn er Wifties in de buurt van Tielt, West-Vlaanderen die Jenny kunnen helpen met yoga of taallessen? Mailtje sturen naar: wifty@wifty.be