We vragen ons vaak af hoe het Wifties vergaat aan de andere kant van de wereld. Het antwoord is niet altijd even vrolijk. In Cambodja mag je van geluk spreken als je al 50 wordt, in Sierra Leone zijn vrouwen totaal niet bezig met hun leeftijd, ze weten zelfs niet in welk jaar ze geboren zijn, in New York wordt er vaak gelogen over 50 worden, vanaf 49 jaar stopt de teller, in Tokyo zijn 50+ vrouwen wel héél trots op hun leeftijd…

We willen ze ook graag zien, die 50 + vrouwen overal ter wereld, en nog liefst van al in levende lijve, om met hen te praten en te knuffelen. Om te zien hoe ze zich kleden, of ze hun grijze haren verven, of ze fier zijn op hun rimpels. Of ze het erg vinden om ouder te worden, hoe ze hun toekomst zien, wat hun verwachtingen zijn enz… Yep, een Wifty World Tour dringt zich op! :-)

New Yorker Ari Seth Cohen liet ons via zijn street style fotografie voor zijn blog & boeken ‘Advanced Style’ al kennismaken met de stijl van 60+ upper class vrouwen in New York en Rome. 

Maar hoe kleden oudere vrouwen zich in Moskou? Bangkok? Mumbai? En in Tokyo?  Tokyo fascineert ons enorm, het is de grootste, meest innovatieve stad ter wereld, een smeltkroes van culturen waar het traditonele Japan en het futuristische Japan naast elkaar leven. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in Tokyo. Geniet van deze street style foto’s van Masa en Mari, twee jonge Tokianen van 29 jaar, die net als Ari Seth Cohen, 60+ vrouwen portretteren op straat. 

Soepelvallende stoffen, verschillende laagjes, kimono stijl, tabi sokken (Japanse teensokken), zori’s (Japanse teenslippers)… en een mooie, ingetogen glimlach.

Deze vrouwen hebben een eigen stijl waarmee ze duidelijk maken: “I don’t care about trends. This is who I am.
Chyo Inada (70)

Chyo Inada (71)

 

Urara Tanaka (68)

Urara Tanaka (69)

 

Hiroko (70) & Ikuo Shinbo (67)

Hiroko (71) & Ikuo Shinbo (68)

 

Hasune (74), Noriko (70), Kaoru (66) & Teiko (67)

Hasune (75), Noriko (71), Kaoru (67) & Teiko (68)

 

Shizuyo Kouno (64)

Shizuyo Kouno (65)

 

Midore (ergens in de 60)

Midore (ergens in de 60)

 

Hiro Kawaguchi (73)

Hiro Kawaguchi (74)

 

Akiko Ota (64)

Akiko Ota (65)

 

Kaoru Inoue (66)

Kaoru Inoue (67)

 

Atsuyo Kawasaki (77)

Atsuyo Kawasaki (78)

 

Teiko (67), Midori (61) en Hasune (73)

Teiko (68), Midori (62) en Hasune (74)