Kate Moss in MIJN hemd van Raf Simons x Sterling Ruby :-) Foto: Willy Vanderperre

 

Ik las net op i-D online dat vrouwelijke vriendschappen de grote romance van ons leven kunnen zijn, dat ze even gepassioneerd kunnen zijn als een liefdesaffaire, zo hecht als vlees en bloed en zo supporting als een therapeut.

Daar ben ik het helemaal mee eens! Ik zie mijn vriendinnen zot graag. Mijn vriendinnen en ik, dat is oprechte, onvoorwaardelijke liefde.

Dat uit zich op verschillende manieren: urenlang kletsen en giechelen, veel plezier maken, samen huilen, elkaar beter doen voelen, complimentjes geven, kussen, knuffelen en er altijd zijn voor elkaar, in goede en slechte dagen.

We delen alles. Al onze emoties, onze schoenen, onze gedachten, onze menstruatiecyclus, en eens de 50 voorbij, onze vapeurs, hahaha! Zelfs af en toe een ex… En vooral: al onze gekheid! Wat er ook gebeuren mag, ik zal nooit of nooit alleen zijn.

Ik ben ook héél erg fier op mijn vriendinnen. Wat een vrouwen! Jaloezie of afgunst is mij totaal vreemd, ik geniet mateloos van vrouwen die straffer, mooier of jonger zijn.

Mijn vriendin Charlotte is dat alledrie: ze is straffer, mooier en 20 jaar jonger dan ik.

Ik leerde haar 15 jaar geleden kennen via gemeenschappelijke vrienden. Charlotte was 19 jaar, zat op de modeacademie en het klikte meteen.

Je zit als vrouw van bijna 40 niet echt te wachten op een vriendin van nog geen 20. En vice versa. Maar heel ongedwongen kwamen we elkaar vaker tegen en ontdekten we dat we dezelfde interesses hadden. We konden heel goed praten met elkaar en vooral: we begrepen en herkenden elkaar. In al onze creativiteit, liefde voor techno, nieuwsgierigheid voor het universum, bewondering voor kunst, verwondering voor mooie dingen, hetzelfde gevoel voor humor, onze voorkeur voor bijzondere mensen… We kunnen er niet naast, we zijn soulmates.

Charlotte stamt af uit een modefamilie, ze ademt mode. Sinds een paar maanden werkt ze als commercieel directeur voor topontwerper Raf Simons. Raf heeft sinds 1995 een eigen mannenlijn Raf Simons en is sinds 2012 creatief directeur van Dior. Straffe kerel.

Ze blijft er allemaal heel rustig onder. Charlotte en Raf zijn al jaren vrienden, het feit dat ze kan werken mét vrienden vindt ze het allerbelangrijkste.

IN THE NAME OF – Pop-up Raf Simons x Sterling Ruby

Onder impuls van Charlotte en fotograaf Willy Vanderperre opende vorige week in Antwerpen IN THE NAME OF- een pop-up project (een pop-up store van 1000 m2!) waar de exclusieve collectie van Raf Simons in samenwerking met Amerikaans kunstenaar Sterling Ruby te koop is. Van elk kledingstuk zijn er maar enkele stukken gemaakt. Een Sterling Ruby is vééééééél geld waard, ook galeriehouders en kunstverzamelaars kopen stukken uit deze exclusieve Raf Simons x Sterling Ruby collectie.

Ik heb een hemd gekocht, hetzelfde hemd als Kate Moss hierboven op de foto. Ik twijfel nog of ik het ga dragen of inkaderen! ;-)

Op de openingsavond van IN THE NAME OF vorige week donderdag kwam je in een ander universum terecht. Die underground sfeer, de muziek, het optreden van Amenra, de reusachtige kunstwerken van Sterling Ruby… een flash-back naar de underground feestjes in de jaren ’80. Heerlijk!

En daar liep Charlotte rond, een beetje zenuwachtig, maar alles ging perfect. En wat zag ze er mooi uit. Ooooh ik was zo fier op haar!

Heel bescheiden de strafste zijn, that’s my girl!

Raf-Simons-Sterling-Ruby-Fall-2014

IN THE NAME OF– tot 04.10.2014 – Lange gasthuisstraat 18, 2000 Antwerpen – http://www.inthenameof.be – http://www.rafsimons.com

[highlight]Nu vrijdag 12 september IN THE NAME OF 2 – PARTY @ ITNO STORE – EXCLUSIVE RICHIE HAWTIN – tickets verkrijgbaar via https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/76H3JVH4/language/nl[/highlight]