001mI love Tilda Swinton, top actrice met een tijdloze, avant-gardische stijl. Wat een vrouw! We zijn van hetzelfde geboortejaar en dat schept een band! ;-)

Swinton werd 53 jaar op 5 november en dat werd in stijl gevierd in het MoMA met een black-tie party.

Het werd een eerbetoon aan Tilda, georganiseerd door haar goede vrienden Karl Lagerfeld, David Bowie en Iman, Sofia Coppola, Jessica Biel en Wes Anderson. De party werd gesponsord door Chanel en bijna alle gasten droegen Chanel!

Lagerfeld sprak vol lof over Tilda: “Tilda is geen fashion woman, ze is een actrice en ze ziet er geweldig uit, wat ze ook aanheeft. Ik ken haar al twintig jaar en haar persoonlijkheid is nog steeds dezelfde, ze liet zich niet beïnvloeden door haar succes. Dat is bewonderenswaardig. Ze was altijd al modern avant-gardisch en dat is ze nog steeds.” Tilda droeg een crème & parel wit broekpak recht uit de nieuwste collectie van Chanel.

024m

Tilda met links David Bowie

“Het is mijn verjaardag en ik krijg een verrassingsfeest!” riep Swinton enthousiast toen ze arriveerde. Electro-pop sensatie Lorde zorgde voor de muziek en de blonde sirene kreeg een zacht-roze verjaardagstaart, assorti bij haar kapsel.

Ralph Fiennes zei in zijn speech: ” Tilda staat op ongekende hoogte. We zijn hier allemaal vanavond omdat we haar erkennen en bewonderen, niet alleen als vrouw, maar ook als actrice en als kunstenares. Ze heeft iets speciaal en ze is uniek.”

Gelukkige verjaardag Tilda!