TINE: “Als je jong bent denk je dat leeftijd en volwassenheid iets is voor later. Hoe en wanneer precies daar sta je niet bij stil. Tot het begint binnen te sluipen.

Grijs haar hier en daar, tja, dat zit in de familie. Zijn dat sproeten of ouderdomsvlekjes? Nee, daar was ik nog niet klaar voor. En wat doet die extra huid onder mijn armen?

In plaats van de veroordelende zelfzekere tiener die ik was ben ik nu zelf de dame met wiebelende armen en dijen aan het zwembad. Destijds vroeg ik me af of die oudere lachende vrouwen die met een cocktail aan het zwembad zaten niet aan hun armen en dijen dachten.

Nu ik zelf een van hen ben weet ik hoe het voelt. Ik vind het soms moeilijk om ouder te worden, maar ik ben er dankbaar voor en ik ben nu zover dat het me niets kan schelen.

Ik heb vrede met mezelf. Dat was een bizarre gewaarwording. Natuurlijk had ik weerstand, ik wilde nog zo graag in de zee springen in mijn minuscule bikini.

Ik denk met heel veel plezier terug aan die onbezorgde tijd. Nu loop ik in slow motion over het strand, in een mooi badpak. Ik strek mijn wiebelende armen uit, klaar om deze fase van mijn leven te omarmen.

Je kan de tijd niet tegenhouden, focus je niet op je uiterlijk, maar op je gevoel en geniet.” ❤️ #wearewifty

 

 

 

Gratis foto door Damir Mijailovic @ Pexels