Ook onze voeten en teentjes zijn even oud als wij. Na jaren te zijn ‘mishandeld’ verwachten ze een beetje TLC, Tender Loving Care.

Ze zijn zo lekker comfy mevrouw. Met ‘ze’ bedoelen we sneakers. En laten we eerlijk zijn: wij én vooral onze voeten zijn heel blij met de sneakertrend. Hoeveel paar hebben we ondertussen in onze kast?  Zegt genoeg me dunkt. Zelfs met dat beetje TLC kirren ze van blijdschap ;-)

Pumps met 6 cm hoge hak, ça va nog.

Pumps met 12 cm hak? O-ho, afhankelijk van het karakter van de dag, lukt het nog net. Maar  ’s avonds zijn we blij dat we de marteltuigen van onze voeten kunnen schoppen.

Leve de sneaker!

Mevrouw en zakenvrouw Isabelle d’Ornano stapt op haar fashion sneakers de Seine over naar het Sisley hoofdkantoor, in hartje Parijs, aan de Avenue de Friedland. Ze is 80+. Ik durf er op te verwedden dat ze dat NIET zou doen op gewone pumps. Om maar te zeggen dat je altijd beter beweegt op sneakers dan op hakken. Ze is een voorbeeld.

Onze voeten gaan ook al vijftig jaar en langer mee. Lopen, stappen, huppelen, wandelen, dansen, auto rijden, fietsen, … ze volgen ons trouw.

De ene dag stoppen we ze in laarzen, dan in puntige pumps of in comfortabele flipflops. Om ze dan per se te geselen in onmogelijke exemplaren.

Onze voeten zijn de onzichtbare helden van ons lichaam ;-).

Ze verdienen extra aandacht en zeker tijdens de menopauze.

Net zoals de rest van ons lichaam, verouderen en veranderen onze voeten. Ze kunnen wijder en/of langer worden. Al opgevallen dat je dénkt dat maat 40 van die winkel niet klopt omdat je voet niet meer zo vlot erin schuift? Valt dat fenomeen je vaker op,  Think again!

Ook niet verbaasd zijn als je vaker dan ooit je voet sneller verzwikt. Omdat het daar ook allemaal wat losser gaat zitten.

Vanaf de menopauze is een goede en juiste huidverzorging ontzettend belangrijk.

Dit is de basis:

  • Reinigen: Laat je voeten weken in een kom water van 38°C. Zout mag erbij, dat helpt om de huid te ontdoen van gifstoffen. Leg enkele knikkers of keien op de bodem van de kom waarover je zachtjes met je voeten kan rollen. Pure verwennerij.
  • Scrubben: Minstens een keer per maand scrubben we gezicht en body. Ook de voeten smeken om een zachte scrub waarmee dode en droge huidcellen worden verwijderd. Vergeet de hielen en zolen niet.
  • Hydrateren: Investeer in een goede crème voor de voeten en behandel hiermee op geregelde tijdstippen de voeten.  Even denken wat je voeten elke dag presteren en je zal ze rap in je dagelijkse body routine betrekken.  (Probeer eens een lotion op basis van pepermunt. De voeten gaan tintelen van genot.)
  • Nagels bijvijlen: Let wel dat je niet te ijverig wordt. Onzeker welke vorm de juiste is? Laat het voordoen door een schoonheidsspecialiste (zij kan ook snel checken of er nergens een kalknagel tussen zit) zodat je weet welke vorm het best is. Niet te rond, niet te recht en ook niet te lang. Kies een kleurtje en lak die teentjes.

En met dat beetje TLC maak je zo het verschil.

Happy feet!

ann@wifty.be