“Mijn ex is verslaafd aan alcohol en daarom ben ik zelf opgestapt. Op mijn 52ste. Hij zou immers nooit die stap zetten.”

Ingrid mailde ons haar verhaal. Scheiden op je 52 doe je niet zomaar. Alcohol bleek het beest te zijn waar ze niet langer meer tegen kon.

Dat was voor mij heel moeilijk omdat ik geen inkomen of werk had. Volgens mij wou hij mij buiten hebben. Zo kon hij zijn eigen gang gaan.

Ik voelde me direct bevrijd maar door de jarenlange verwijten heb ik weinig zelfvertrouwen. Had ik op voorhand geweten dat ik zo goed terecht ging komen dan was ik al veel eerder weggegaan.

Ik huur nu een huis in mijn geboortedorp en heb een toelage van de FOD. Gaan werken mag ik niet meer omwille van  verschillende gezondheidsproblemen.

Zelf heb ik de eerste maanden mezelf moeten terug zoeken: wat ik zelf graag deed, wat ik in de toekomst nog wilde bereiken enz. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn twee dochters en kleinzoon.

Je schrikt wel van de reactie van sommige mensen. Zo ga ik nog vaak op bezoek bij de schoonfamilie, waarvan ik dacht dat ik nooit meer welkom zou zijn.  Maar een buurvrouw waarvan ik dacht dat ze me ging steunen zei tegen mij dat ik zot was om zo’n goeie man alleen te laten.
Ik heb niet veel sociale contacten omdat ik niet zo veel buiten ga en ook omdat ik geen vriendinnen heb.

Voor een nieuwe relatie ben ik mentaal nog niet klaar. Ik voel me te oud en te wijs geworden om me nog eens te laten vangen.
Dat is mijn verhaal in het kort. Hopelijk heeft er iemand iets aan.’

Liefste wifties, we zijn er voor elkaar. Als je deze Wifty wil en kan helpen met een reactie, doe dat dan aub.
Haar mailen kan ook. Doe dat via wifty@wifty.be en zet in subject: ‘alcohol’. Dan sturen we de mails graag door.