Zeven vijftigers adviseren 50′ ers. Een reportage in Het Nieuwsblad, naar aanleiding van het Fifty-fifty project van Annemie Peeters waarmee ze tijdens de krokusvakantie elke ochtend tussen 9 en 10 uur te horen is op Radio 1.

Natuurlijk kon WIFTY niet ontbreken! We staan als midlife experts gezellig tussen psychiater en hoogleraar Dirk De Wachter (58) en arbeidsmarktspecialist Jan Denys (59). Ook kinesist Lieven Maesschalck (55), financieel specialist Pascal Paepen (50) én Annemie Peeters geven hun advies.


“Durf gerust eens foert te zeggen” 


WIFTY: “Weet dat ouder worden een enorme positieve kracht in zich draagt. Dat je eerste 50 levensjaren eigenlijk maar een generale repetitie waren, en het op je 50ste pas écht begint” vertellen midlife experts Hélène Van Herck (58) en Ann Lemmens (62). Zij zijn de bezielers van het platform Wifty.be en auteurs van het boek ‘Midlife Kick. De kracht van het nieuwe ouder worden’. Ze noemen zich ‘nieuwe 50-plussers’. “Onze grootste raad is: heb alstublieft geen schrik om ouder te worden. Kijk liever elke dag in de spiegel en zeg tegen jezelf: verdorie, je ziet er goed uit (behalve als je te lang bent uitgegaan). Durf ook met een gerust geweten foert te zeggen als het tegenzit. Met een knipoog in het leven staan: daar draait het om. Het is voor velen een kunst om dat te leren en het duurt even voor je weet hoe je negatieve energie kunt vermijden. Maar wie het onder de knie heeft, die kan erop aan: na je vijftigste wordt het pas echt spannend en speels. Én sexy!”