Schermafdruk 2015-05-12 11.26.42
Mie
is Mie. Wat je ziet, is wat je krijgt. Nooit verborgen agenda’s. Liever zwijgen dan doelloos meekletsen. Mie durft. Altijd. Stoffen, kleuren en bolletjes. Bolletjes! Dat is haar statement. Bollen tekenen op haar auto, et alors!?

Overal herkenbaar. Hoe zij stoffen aanraakt, zo raakt een boekenliefhebber zijn boeken aan. Met liefde. Met goesting. Met aanstekelijk plezier. Haar Singer swingt erop los als ze opnieuw iets fantastisch in elkaar zet.

En altijd die prachtig ingekleurde rode lippen. Lipstick die ook altijd blijft zitten! Je hebt zo van die vrouwen ;-)

Tijd om onze 5 Wifty vraagjes aan deze creatieve 1000-poot voor te leggen.

1. Wat ik minst leuk vind aan 50? 

Alle gedoe ivm menopauze. Ik vind het een zwaar onderschatte periode. Daarom ben ik blij dat ik bijna 57 ben en dat die rollercoaster nu wel eindelijk achter de rug is.

Ik neem aan dat ik alle ongemakken niet moet beschrijven op een site die Wifty heet. Natuurlijk volgen er dan andere kwalen maar in mijn geval zijn die makkelijker te bestrijden en ik tel mijn zegeningen* dat een mega doos dafalgan meestal dé oplossing is.

 (* naar de prachtige Engelse uitdrukking “Count Your Blessings”)

2. Wat is leuk aan 50?    

Heel veel!  Dat je alle balast ivm mode of dingen die “in” of “uit” zijn compleet overboord kan gooien. Het laat je volkomen Siberisch,  dat je meewarig naar jonge meisjes kijkt die met hun buik bloot staan te bibberen aan de bushalte. Je vraagt je dus niet meer af of “ze” jouw hoedje gek gaan vinden.

Dat je tijd neemt of maakt om dingen te doen die je graag doet, creatieve dingen, gewone dingen zoals op een bankje zitten en kijken.

Dat je minder gehaast in het leven staat omdat je beseft hoe relatief alles is, je hebt veel meer zelfvertrouwen. Je ontdekt ook vele nieuwe genoegens, zoals bijvoorbeeld hoe belangrijk een stuk stof kan zijn, ik bedoel daarmee dat je je kleding niet alleen kiest om het model maar ook geniet van een bepaald materiaal.

Je koopt bijvoorbeeld een jurk en bent hem niet beu na twee dagen maar je koestert hem jaren en hangt hem zelfs aan de muur in je woonkamer omdat je hem zo mooi vindt.

Je vriendenkring wordt kleiner maar dat lucht op (opruimen!). Je houdt alleen de échte vrienden en vriendinnen over.

3. Klopt de uitspraak: ‘50 is het nieuwe 30’?  

Ik denk wel dat dat helemaal klopt. Bekijk gewoon een paar foto’s van één generatie voor ons. Die mensen lijken wel 60 op hun trouwdag.

4. Welke droom heb ik nog voor mijn 60ste?

Geen! Ik wil élke dag leven en zelfs op dagen dat ik werk wil ik er een zo leuk mogelijke dag van maken.

5. Mijn raad aan vrouwen die 50 worden:  

Schermafdruk 2015-05-12 12.04.27Voel je feestelijk! Verwen jezelf met kleine dingen die je plezier doen.  Of met grote dingen als je daar het geld voor hebt. Of laat verschillende vrienden je samen één cadeau geven waar je al zo lang van droomt. Ik kreeg op mijn 50ste verjaardag een grasgroene Kitchen Aid, een collectief geschenk, mijn oogappel in de keuken en altijd moet ik aan de personen denken die hem gekocht hebben.


Mie
staat erop het volgende nog toe te voegen:
Ik moet hier wel even zeggen dat ik veel vrouwen ken die heel veel ellende hebben meegemaakt. Ik besef dat een gezonde vrouw van 57 enorm bevoordeeld is en ben bang hier sommige vrouwen te kwetsen. Als je kanker hebt of je kind heeft zich onder een trein gegooid, kan je je niet feestelijk voelen. Daarom vind ik deze vragen een beetje moeilijk.

 

 

(@Ann)