Hallo tv? Weer zo’n spijtig geval waarbij een experte, een vrouw van 52 plaats moet maken voor jonger met nul ervaring.

Hallo Canvas en alle andere tv-zenders die in datzelfde bedje ziek zijn? Ben je op zoek naar een Koningin Elisabethwedstrijd-experte mét een prachtig Klara parcours én daar bovenop zelf nog praktische ervaring met cello (zeg sello niet tsjello), dan kom je vanzelf uit bij de innemende, grappige, intelligente en aantrekkelijke Katelijne Boon (52).

Alles aan haar ademt enthousiasme, passie en expertise uit. En dan zit het nog in een mooie verpakking. Perfect denken wij dan.

Maar niet zo bij Canvas (De Afspraak), de tv-zender die altijd op zoek is naar meerwaarde en bovendien de Koningin Elisabethwedstrijden uitzendt!? Begrijpen wie kan. Ze passeerden elegant deze kanjer en kozen voor jonger met nul ervaring op dat vlak.

Schitterend interview trouwens in Zeno, bijlage van De Morgen. Journalist Rik Van Puymbroeck legde haar ziel bloot. Mama van 4 kinderen, drukke man en zijzelf ook een cv om U tegen te zeggen. Ze is duidelijk met een pepmiddel-infusie op de wereld gesmeten.

Dit is letterlijk de paragraaf die ons zo doet blazen:

“Bij De Afspraak (canvas) vroegen ze eerst Clara De Decker, sidekicks van Katelijne, om over de Koningin Elisabethwedstrijd te komen praten. Die vond dat geen goed idee, voelde zich nog te groen: “Vraag Katelijne toch”. En toen zat Cara Van der Auwera bij Bart Schols. “Een vrouw van 52 vinden ze wellicht niet sexy.”

Dat is dan weer grappig, stelt journalist Rik. Tik ‘Katelijne Boon’ maar even op YouTube in en zie wat de zoekmachine als tweede zoekterm suggereert.”

Om maar te zeggen: WAAROM beste Canvas en andere tv-zenders, waarom nodigen jullie zelden Wifties uit? Wat scheelt er aan vrouwen van 50+ ? Leg ons dat eens uit zodat we het beter begrijpen.

Gelukkig was er nog Goedele Liekens (54) die de laatste weken all over the place was. Met de lancering van haar site goedele.com waar ze jongeren én ouderen sekstips geeft. En met haar prestatie op de 20 km van Brussel. Zelden iemand met die hitte zo fris & fruitig én zonder veel voorbereiding de meet zien halen. Top!

Beeldvorming. Het is me wat omtrent vrouwen van 50+. Op de radio zijn ze te horen. Op tv zijn ze zelden te zien.

We stellen dit vast en we hopen dat de (jonge) redacties er iets aan DOEN.

Hoe dan ook, Wifty blijft hard trekken en werken om deze conservatieve opvattingen te counteren. (Bashen is een te lelijk woord ;-)) Liever gisteren dan vandaag.

 

Bron: De Morgen – Zeno
Journalist Rik Van Puymbroeck