Twintigers laten zich steeds meer inspireren door vrouwen van 50+. Tine (25) schetst haar toekomst.

Tine (21) over vrouwen van 50

“Als je mij 10 jaar geleden had gevraagd hoe een vrouw van 50 eruit ziet, dan was mijn antwoord steevast: dat zijn vrouwen die rimpels hebben en enkel nog comfortabele kleren willen dragen.”

Gelukkig heeft Tine (25) haar mening bijgesteld. “Mijn mama en haar vriendinnen zien er allemaal heel goed uit. Weinig van haar vriendinnen zitten zitten al in de rimpelfase.”

“Ik denk dat ik zelfs meer rimpels heb dan mijn mama. Roken en rimpels houden wel degelijk een verband et elkaar.

Mijn peter heeft al altijd het levensmotto gehad: je bent zo oud als je je voelt. Ik ben er zeker van dat veel 50+ vrouwen zich nog geen 50 voelen. En dat zie je ook. Dat stràlen ze ook uit. Vanaf het moment dat mensen zich oud beginnen te voelen, gaan ze er volgens mij ook ouder beginnen uitzien.

50+ vrouwen hebben veel mensen- en zelfkennis.

Ze weten wat ze kunnen en wat niet. Ze weten wat ze willen. Ook op het vlak van jobs bijvoorbeeld weten ze beter dan wie ook wat ze aan kunnen. Dat lijkt me een enorm voordeel. Weten wat je wil. Als jonge twintiger heb je nog zoveel onzekerheden en moet je je zo hard bewijzen tegen vanalles en nog wat.

Waar ik mezelf zie staan binnen 30 jaar?

Ik hoop dat ik een job heb die me gelukkig maakt. Verder hoop ik een goed en gezond gezinnetje te hebben en kinderen die ik opvoed zoals mijn ouders mij hebben opgevoed.

Over de job. Ik zou later heel graag een job hebben zoals mijn papa, het managen van muzikanten, omdat ik zelf heel graag met muziek bezig ben. Maar het is heel moeilijk om aan zo een job te geraken dus denk ik aan een productiehuis of een zelfstandig eventbureau.

Een 9 to 5 job met weinig stress en avontuur zie ik me niet direct doen. Al mijn hele leven lang zeg ik dat ik een jaar naar het buitenland wil gaan, en daar misschien wil gaan wonen. Mijn ouders lopen ook al eeuwen met dat idee in hun hoofd rond. Maar ik ben nogal een bangerik en ik durf dat niet te doen. Ik heb heel hard mijn habitat nodig: ouders waar ik naartoe kan gaan als ik ziek ben, of vriendinnen waar ik altijd naartoe kan.

Misschien dat dàt (de bangerik in mij!) in de toekomst (en dus zeker tegen mijn 50ste ;) ) verandert en dat ik zelfstandiger en onafhankelijker durf te worden. Niet dat ik nu niet zelfstandig ben, maar dat ik later niet altijd mijn papa moet bellen als de elektriciteit uitvalt.

En ik wil graag 3 kinderen. Ik ga een vermoeiend leven tegemoet!”

1 Comments
  • Kris

    Beantwoord

    Mooie dromen met een tikkeltje zelfkennis en een scheut gezond verstand, Nice!

Leave a Comment