Wat weet u over een ‘dongel’?

Dongel-addictIk dongel. En ik doe dat met een enorm plezier. Ik dongel nu al bijna een maandje. En ik kan het iedereen aanraden die zonder wifi zit. Herinner je je enkele weken geleden mijn posting over mijn frustratie dat ik geen wifi had op het tijdelijk vakantieappartementje? En hoe ik élke morgen om kwart over 10u naar het dichtbijgelegen bistro moest trekken om daar online te raken om te wifty-en én cv’s te versturen?

Het heeft me per keer enkele koffies gekost om mijn Wifi-schuld en het bezet tafeltje in te lossen. Maar het blijft toch wat sukkelen.

Op die verzuchtingen kreeg ik dan één gouden tip: DONGEL! Wablieft? Hoe? Wat? Waar? Wat is dat? Een dongel is niets anders dan een USB-stick waarin een SIM-kaartje past. Ach zo. En hoe komt het dat niemand me dat eerder vertelde?!

Geloof je me dat ik ongeveer 6 winkels heb gedaan op zoek naar een simkaart en zo’n speciale USB-stick.
Het vinden van een SIM-kaart lukte na 3 winkels. Bij Base trouwens. Alleen daar werken ze met zulke kaarten.

Voor de USB-stick heb ik nog 3 extra winkels gedaan.
(Bij Fnac kreeg ik de tip om met je iPhone een persoonlijke hotspot te creëren. In tijden van nood héél praktisch om weten. Welk verschil dat gaat maken op je abonnementrekening weet ik niet precies.

Maar ik heb nu die DONGEL. En dat kost me 15 euro per maand en elk moment op te zeggen.  En ik ben in mijn nopjes om zoveel vrijheid.
Wifties, onthou het: dongel. Overal en altijd raak je nu online.
En het spulletjes is ietsje groter (en lichter) dan een lipstick.

 

 

2 Comments
 • Chris De Schutter

  Beantwoord

  Zou die dongel voor mezelf willen aanschaffen: waar vindt men de USB-sticks? Let op: mijn SIM is ‘geknipt’ door Base voor mijn HTC smartphone. Kan het dan nog?

  En als ik die wil schenken; hebben jullie advies hoe ik dit moet aanpakken (wat mobiliteitsproblemen, dus hulp van jullie is welkom). Als compensatie heb ik dit gedeeld op mijn fb.

  Dank voor de tip!
  Chris

 • Chris De Schutter

  Beantwoord

  Nog eens Chris; ga het (nog) niet posten, want dan weet de persoon voor wie de dongel bedoeld is wat ze kan verwachten – dan is de verrassing weg… Sorry ladies, is voor latere datum. Maar zou toch nog graag jullie advies willen, als jullie even de tijd vinden? Zou heel lief zijn. Groetjes en succes alvast!

Leave a Comment