〈 WIFTY BACK TO THE FUTURE 〉 Wat heeft 2020 jou geleerd? En wat heeft 2021 voor jou in petto? CHRISTEL DEJONGHE, midlife en dating coach.

CHRISTEL: “Wat een jaar was me dat! We gaan het later terug lezen als een onwaarschijnlijk SF verhaal dat we met onze stoutste verbeelding nooit zelf hadden kunnen schrijven. Mijn automatische piloot, mijn dagdagelijkse business staat nu al bijna 1 jaar on hold.  En dat voelde initieel aan als een bruuske amputatie en tegelijk als een gedwongen pré pensioen.  Een generale repetitie van hoe mijn leven er zou uitzien na mijn professionele standbouw activiteit.

Ineens kwam er tijd en ruimte vrij. Mogen en kunnen doen wat echt zó dicht bij mezelf ligt, zonder andere praktische bezwaren.  

Mijn studies omzetten in de praktijk: Yeah! De Midlife en Dating Coaching werd geboren en wat heb ik daar al zó genoten! Een klein/groot verschil kunnen maken in een anders leven, iemand op een nieuw ‘hallelujah’ spoor kunnen zetten, hoe zalig is dat! 

Tegelijk ontvouwde al hetgeen rond mij zich als een onwaarschijnlijk scenario.

Ik sta versteld van zoveel flexibiliteit en creativiteit.

Hoe we erin slagen om zelfs nu maatregelen zó beknottend zijn, we toch uitwegen blijven vinden om in het kleinste een zekere troostende comfort te kunnen vinden.  De herwaardering van het geschreven en gesproken woord, als het ontladende surrogaat voor het elkaar vastpakkende voelen.  

Ik voel ook één grote absolute plus: door al het gemis, zijn we alles des te meer beginnen appreciëren.  Als er iets afgenomen wordt, dan snak je ernaar.

Het verlangen naar wat je niet meer hebt.  Het besef dat de evidentie van al het normale op zich, zo’n mooi geschenk is, dat we vroeger ‘for granted’ namen.

We gaan dat vanaf ‘the lock up’ dus zo veel dieper en met zo veel meer dankbaarheid ervaren. En dat is mooi, toch?

Nu ik weet dat het leven zich kan ontwikkelen ‘beyond onze stoutste dromen’ droom ik voor mezelf SF-gewijs verder.

Ik wil graag zo’n Star Trek Transporter platform, en ik heb mijn Uhura pakje al aan.  Ik geef vooraf in op welke plaats de blauwe straal me doet belanden.  In het zonnetje op een terrasje in Saint Paul de Vence? in een wigwam bij een Indianenstam? effe genieten van de langste Midsummer dag in Zweden?  even een piepje gaan nemen in een andere tijd en ‘click’ for or backward?

Ik ben een kasteelvrouw in een Middeleeuwse burcht, of ‘the captain’ op een planeet die voor ons nog niet bestaat.  Ik ontvoer Socrates vlak voor hij van de beker drinkt, en flaneer daarna met hem door een andere stad. Ik flits me overal naartoe, no time to waste! Dream on girl! 

Maar het is hier en nu dat alles moet gebeuren.  

Ik wens me een DOEN-jaar toe.  Alle projecten kunnen/mogen realiseren, met een frisse blik en vanuit de wetenschap dat niks evident is. Dankbaar ook voor het kleinste, het fragielste, wat het allemaal ook is. En the greatest gift of all,  namelijk het LEVEN.”

Christel is midlife en dating coach, voor alle info: https://www.crystalcoach.info