〈 WIFTY BACK TO THE FUTURE 〉 Wat heeft 2020 jou geleerd? En wat heeft 2021 voor jou in petto? MAGGIE HEMMERECHTS reageerde op onze Wifty vraagjes. 
Maggie werd al vanaf kleins af aan gebeten door mode, ze knipte haar truien kapot om er iets origineels van te maken. Ze combineerde haar passie met haar kennis en werkte voor mode retailers. Tot vorig jaar, toen moest ze noodgedwongen een jobswitch maken en kwam ze terecht bij uitgeverij Mediahuis. Ze vertoeft graag in het communicatiewereldje, inspireert graag en is naast haar passie voor mode ook gewoon een mama, een vriendin, een dochter en een zus.

MAGGIE: “2020 was wel een kanteljaar voor mij. Ik werd onverwachts ontslagen tijdens de eerste lockdown in april. Dit was wel eventjes een shock. Net zoals iedereen in het begin van deze pandemie, zat ik ook vol twijfels, vooral over het onbekende. De zekerheid van onze gezondheid viel weg. En nu namen ze ook nog eens mijn financiële zekerheid van mij af.

Het was alsof ze de bodem van onder mijn voeten hadden gehaald. Eventjes maar… want veel tijd heb ik niet genomen om mijn wonden te likken. Ik ben op 27 april ontslagen en midden mei had ik al een eerste job interview.

Ik ben een alleenstaande moeder van 2 zonen, dus geen werk hebben was gewoon geen optie.

En ik weiger mij aan de kant te laten zetten door een jobmarkt die blijkbaar niet staat te springen om een 50plusser aan te nemen. Dit schrok mij niet af. Integendeel, dit stimuleerde mij net.

Te vaak kreeg ik te horen dat ik een te grote kost was, te gesetteld in mijn doen, allemaal vooroordelen – millennials die mij voor de zoveelste keer vroegen ‘weet jij wel voldoende van het digitale?’

Na een half jaar een dagelijkse routine opgebouwd te hebben van vroeg opstaan, solliciteren, voorbereiden voor een gesprek, podcasts beluisteren… heb ik een nieuwe job gevonden.

En mijn huidige werkgever ziet mij niet als een te hoog kostenplaatje, die ziet eerder mijn ervaring, mijn maturiteit en mijn vakkennis.

2021 brengt voor mij een nieuwe start! Niet enkel in de job, maar ook in mijn mindset. Yes you can!”

Foto’s eigendom van Maggie Hemmerechts