Schermafdruk 2014-09-15 12.19.03Met deze vraag overviel A. me. Zijn zus wordt 50. ‘En jij als Wifty kent die materie beter. Jij weet zéker wat vrouwen van 50 willen.‘ Hahaha, schattig. Broertje gaat op zoek naar een leuk cadeau voor zijn zus die 50 wordt.

En zo wordt nog eens bewezen dat de big 5-0 voor velen een milestone betekent.  En A. wil er duidelijk iets van maken, voel ik. Bravo!

Ik smijt lukraak enkele ideeën.
Vrouwen van 50 kan je verrassen met… 

Vrouwen en handtassen. Het blijft iets magisch. Hetzelfde als met schoenen. Maar je kan als broer moeilijk schoenen cadeau doen.
‘Heeft ze de Essentiel-attitude of gaat ze naar casual chic van Longchamp? ‘, probeer ik. Ik hoor en zie twee grote vraagtekens. ‘Long-euh- wat?’ Oké, dit vraagt om een zeer snelle spoedcursus. Het avondfeest is ‘straks en dat cadeau is héél dringend.  Zwaar geval van procrastination me dunkt.

– een juweeltje
‘Nee neen, ze is geen juwelenmadam. ‘

– een envelopje voor een citytrip
Dit idee ga ik zelf ontmijnen: ‘Een citytrip kan altijd. En een cadeau van broer mag iets specialer zijn.’

– een mooie portemonnee
‘Mjamjaaa. Misschien.’

– een kostbare rollerpen  
Mijn insteek is dat zij huisartse is en de meeste artsen schrijven hun voorschriften nog steeds met de hand. Zo’n chique pen makes your day. Een Lamy bijvoorbeeld. Of een Mont Blanc. Ik loop nog steeds graag langs bij winkels met upscale schrijfgerief. Iemand van 50 heeft nog die bijzondere connection met papier en pen. Die digital natives totaal niet meer hebben.

– een Pascale Naessens. Nieuw boek en enkele borden of kommetjes. 
Nope. (Misschien beter zo. Ik zou weer het ’t een en ’t ander hebben bijgekocht.)

– haar uitnodigen voor een lekker dineetje in een 3-sterren restaurant? 

Absolute NO GO’s zijn parfums (té persoonlijk) , geld (kan voor vrienden en kennissen. Niet voor broers of zussen!), pralines (op = op), bloemen (niet als je iets wil geven dat ‘blijft’ of nuttige zaken.

Tot zover mijn eerste ronde met opties.
We spraken af in een nieuwe koffiebar. En bij een heerlijke cappuccino overliepen we de opties samen met zijn man G. en goede vriend C.

Ik verzeker je beste Wifties, met dit gay & gay trio op stap gaan is een godsgeschenk! Top amusement. Altijd.

Ik wens élke vrouw minstens 4 tot 5 gays als warme vrienden toe.

Shoppingtijd. De blik van A stond op serieus. Er moest ‘iets’ gevonden en gekocht worden voor zijn zus. Liefst asap. Avondfeest. Strakke deadline.

Ik heb haar eigenlijk nog nooit iets deftige cadeau gedaan. Ook niet voor haar trouw. Ze verdient dus wel iets…’ Dan volgt zijn typische bulderlach.  Haha, ik herinner me dat we eens met zachte hand uit de lokale INNO zijn gestuurd. Wegens té luid. Mijn kinderen waren erbij en koesteren dit ‘incidentje’ nog steeds.

A gaat naar de handtassenoptie. Ik doe er dan ook vrij lyrisch over ;). Ik had hem aan de telefoon uitgelegd dat je AL-TIJD scoort met een mooie handtas. En ben je de tas beu dan stop je die in je kast. En enkele jaren haal je die er weer uit. Simpel. Ik vind het heerlijk als ik mannen wegwijs maak in de kronkelredeneringen van vrouwen.

Plu-huuuus, een handtas cadeau krijgen op je 50ste van je broer én schoonbroer is sowieso GOAL! ‘Moest ik dàt cadeau krijgen van mijn broer. Ojee, ik zou ontroerd zijn. En ik zou het never ever wég doen. ‘ De blikken van de 3 gasten is mega.

In de winkel treffen we de zaakvoerster die godzijdank de flow van het keuzeproces van een man begrijpt. A. neemt de lead. Zijn man en schoonbroer  G stuurt trefzeker bij. En C stond erbij en keek er goedkeurend naar.

Schermafdruk 2014-09-15 12.13.15Het is een prachtig exemplaar geworden. In dit geval was het 4 x een dikke ja. En A keek niet op een euro. Mooi zo. Zo hoort het.

’s Anderendaags kreeg ik een sms’je:

 ‘Je redenering klopte: de handtas was een succes.
En Wifty is sterk gelanceerd in Limburg.’

Ik had met name voor het envelopje gezorgd. Met Wifty armbandje, ons ‘I love Wifty’- kaartje en ‘Better Bee Wifty‘ stickers.’

En beste Wifty, heb jij een fraai ik-word-50-cadeauidee, vul dan via de reacties dit lijstje aan.