‘Wifties, wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?’ zou Paul Jambers vragen. Iedereen wil meer weten over Wifty, zo ook de redactie van de Gero Wonen catalogus najaar 2015:

WIFTIES EN BLACK METAL & LEATHER

U zei? Jawel, absolutely fabulous vrouwen in hun fifties die houden van ‘Black metal & leather’ in hun interieur.

Hélène en Ann, zelf twee coole, creatieve vijftigers met veel media-ervaring, staan aan het roer van een duoblog www.wifty.be dat overloopt van enthousiasme dat je niet snel ziet bij de jongere generaties. Alle thema’s komen aan bod: relaties, styling tips, meningen van BV’s, …. Recht voor de raap en zonder taboes. Er worden toffe events georganiseerd, zoals The Wifty Party’s, en er is ook een facebook fanpagina. Een AbFab vrouw heeft de nodige skills, ervaring en humor. 100% relaxed en met veel gevoel voor stijl gaat ze op haar killing heels door het leven.

“Of ze die lijn ook doortrekken naar hun interieur?” vroeg Gero zich af. Dat moest wel zo zijn want levenslustige, creatieve vrouwen willen toch een ‘absolutely fabulous’ interieur? Een interview moest duidelijkheid brengen. Black metal en leather, een interieurstijl die ook bij Gero te vinden is, is ook onder de vijftigers in, zo bleek. Stoer, eclectisch, over the top… 

Lees het  hele interview dat wij hadden met mede-oprichtster en blogster Hélène:

OMSCHRIJF JE WOONSTIJL IN 5 WOORDEN: Eclectisch, vintage, NY-style, mix ’n match, prettig gestoord.

IS HIER EEN GROTE EVOLUTIE IN GEWEEST OF HOUD JE JE VAST AAN EEN BEPAALDE STIJL? Ik heb geen vaste stijl, als art-director denk ik in beelden en kleuren, dat zie je duidelijk in mijn interieur dat visueel heel prikkelend is. Ik verhuis graag en pas me elke keer aan aan de stijl van het huis.

VANWAAR HAAL JE JE INSPIRATIE? Ik haal sferen uit films, boeken en kunstwerken. Voor de rest laat ik mijn eigen fantasie zijn gang gaan.

WAT RED JE ZEKER BIJ EEN BRAND? Mijn dagboeken en fotoboeken en een paar kunstwerken.

STAAT ER NOG IETS BIJ JOU THUIS UIT JOUW JONGE JAREN EN WAAROM DAN NET DAT ITEM? Ik heb één van de Florence Knoll’s sofa’s die mijn ouders kochten toen ze trouwden. Ik hou van het strakke, vierkante ontwerp en het mooie metalen onderstel. Daarnaast vind ik het een fijn gevoel dat mijn vader die 10 jaar geleden gestorven is ooit op dezelfde plek zat.

WORDT HET WONEN EN WERKEN THUIS GECOMBINEERD OF BLIJFT DIT STRIKT GESCHEIDEN? Mijn man en ik zijn allebei zelfstandig, we werken thuis en op locatie. Onze woonplek is dus zeker en vast niet traditioneel ingedeeld, het is eigenlijk één grote speel- en werkkamer voor volwassenen.

SPELEN VOLGENDE ZAKEN MISCHIEN MEE IN JULLIE INTERIEUR: MUZIEK, KLEUREN, VORMEN EN OP WELKE MANIER DAN? Ik hou van vintage en heb een zwak voor de 70’s met zijn organische vormen en felle kleuren. Dat combineer ik graag met eigentijdse spullen. Muziek is héél belangrijk maar het moet portable zijn, geen vaste plek voor televisie en muziekinstallatie. 

SLAPEN ZIT ER MISSCHIEN NIET VEEL IN, MAAR HEBBEN JULLIE EEN VAST SLAAPRITUEEL? IS DE INRICHTING VAN DE BAD- EN SLAAPLAMER DAARBIJ VAN BELANG? Heel belangrijk, onze slaapkamer is een leuke plek om te vertoeven. Ruim met veel licht en met een mooi uitzicht. We slapen in een 2 x 2 m bed met veel kussens. De badkamer is vooral functioneel met een super douche waar je uren kan onder staan.

WAT PRIMEERT IN JOUW KEUZE VAN MEUBILAIR: HET ESTETISCHE OF HET FUNCTIONELE? Het esthetische, ik omring me graag met mooie spullen die me een goed gevoel geven. Die zijn zelden functioneel. ;-)

GERO WONEN CATALOGUS: http://gerowonen.be/catalogus
helene@wifty.be