Wifty-foodie Catharina (52): “Fashion, healty & tasty food, positive thinking… deze woorden vatten samen waar ik me de laatste jaren op focus. En dit deel ik heel graag met andere vrouwen. “

We stellen met veel goesting onze Wifty-foodie Catharina (52) voor. Yep, wat houden we van lekker eten! Met gezond verstand kiezen we graag voor vers & onbewerkt en voor zoveel mogelijk variatie.

De lekkere gerechtjes van Catharina op Instagram maakten ons nieuwsgierig. Dus waarom haar niet vragen om regelmatig een receptje te delen met ons?

Catharina?

Drie jaar geleden zette ik een punt achter mijn eerste professionele carrière. Ik was 22 jaar leerkracht economie in de laatste jaren van het hoger middelbaar en heb dit met hart en ziel gedaan.
Daarna versterkte ik het ICT-team van de school en de laatste drie jaar was ik ICT-coördinator.
Toen ik 50 werd (2015) – magische leeftijd – kreeg ik de kans om in te stappen in het bedrijf Anna-Sofia: een uniek concept voor de modebewuste vrouw.
Begin januari 2018 (3 jaar later) nam ik de zaak over.
Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe, originele mode accessoires en biedt zorgvuldig geselecteerde binnen- en buitenlandse collecties aan. Modebewuste vrouwen houden van een gepersonaliseerde look maar vinden niet altijd de tijd om op zoek te gaan naar de perfecte accessoires. Graag deel ik op deze manier het resultaat van mijn zoektocht met andere vrouwen.
Door deze professionele ommekeer herontdekte ik ook mezelf. Naast rationeel en cijfermatig denken – enigzins logisch met een opleiding als economiste – kreeg ik de ruimte en de tijd om mijn creatieve kant te ontplooien. Dit was een waar geschenk.
Ik hou van het contact met mensen, het praten én luisteren naar elkaar, het steeds opnieuw ontdekken van jezelf, het altijd bijleren, het zijn wie je bent…

Het leven begint op je 50ste. Of misschien leef je dan gewoon veel bewuster. Ik maak echt tijd voor de dingen die ik belangrijk vind. Ik bekijk de dingen ook anders. Mijn motto is: “Learn from the past, live now and look forward“. Alles wat gebeurt in je leven, heeft een doel. Iedereen die je ontmoet heeft een betekenis. Alles draait rond loslaten en nieuwe kansen omarmen.

Liefde voor FOOD

Ik ben altijd al gepassioneerd met food bezig geweest. Maar door de kaap van 50 te overschrijden, besteedde ik meer aandacht aan healthy food. Gezond én lekker eten, zonder honger te lijden of fanatiek bezig te zijn.
Ik eet gezond, 5x per dag, geen grote porties, maar ik heb nooit honger, en geniet van elke maaltijd.
Gezond eten bestaat uit veel groenten en fruit, noten, granen, verse vis, … en zondigen mag, maar met mate.
Doorheen de jaren leerde ik ook dat ontbijten een must is. Waar ik vroeger nooit ontbeet, verlang ik nu elke ochtend naar mijn lekker ontbijt. Ik sta er zelfs iets vroeger voor op. Een gezond ontbijt is de beste start van een nieuwe dag.

Lievelingseten

Mijn favoriete food… een moeilijke vraag want ik eet heel veel dingen graag!
Ik hou van blauwe bessen bij mijn ontbijt, van rauwe zalm in mijn avocado salade, en ik ben verzot op aubergines. Ik eet graag noten en ben verlekkerd op mijn homemade quinola, ik hou van extra donkere chocolade en zo kan ik wel nog een tijdje doorgaan. En de vrijdagavond eet ik heel graag een kleine friet van de frituur. Daar maak ik steevast een frisse groene salade bij.

Mijn passie

Fashion, healty & tasty food, positive thinking… deze woorden vatten samen waar ik me de laatste jaren op focus. En dit deel ik heel graag met andere vrouwen. Anna-Sofia is hiervoor de perfecte uitvalsbasis. Ik ontmoet via mijn zaak steeds nieuwe fantastische dames met wie ik mijn verhaal en passie kan delen.

R E C E P T Catharina’s Quinola

Benodigdheden:

  • 100 g gepofte quinoa (ik koop ze in de Albert Heijn)
  • 2 el honing
  • 2 el kokosolie
  • 150 g noten en zaden
  • (bv.Pistache/cashew/hazelnoten/pompoenpitten)
  • Snuifje kurkuma
  • Vanille essence

 

Werkwijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof. Vermeng ze samen met de zaden en de gepofte quinoa. Smelt de honing en de kokosolie en vermeng onder de noten/zaden/quinoa-mengeling. Kruid af met kurkuma en wat vanille essence.
Leg het mengsel mooi uitgespreid op een met bakpapier beklede bakplaat in de voorverwarmde oven. Dit gedurende een 15-tal minuten (afhankelijk van de oven). Roer regelmatig om. Laat de quinola volledig laten afkoelen alvorens ze in een voorraad pot te stoppen!

Heerlijk als ontbijt met yoghurt en vers fruit.

                                                                                Volg Catharina op Instagram 

0 Comments

Leave a Comment