Menopauzeconsulente Leen Steyaert

262686_104786189693278_929159251_n“Wat een leuk idee van Hélène en Ann.

Ik ken Hélène al jaren, we zijn goede vriendinnen, en we lachen heel wat af over het feit dat we 50+ zijn. Maar we nemen het ook wel serieus want 50 worden brengt vaak heel heel wat veranderingen mee voor een vrouw. Of het nu de pre-menopauze is of de menopauze, het is letterlijk en figuurlijk een overgang.

Als menopauzeconsulente (ik werk al jaren als gezondheidstherapeut en begeleid ook vrouwen die in de menopauze komen of zijn) probeer ik al mijn ervaringen te gebruiken om andere vrouwen te helpen en te begeleiden. Sommige vrouwen huppelen door de menopauze, andere vrouwen zien echt af. Menopauze is geen ziekte, het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en je lichaam en geest in balans te brengen.

Mijn missie is om vrouwen te ondersteunen in het proces van de overgang  en daarom schreef ik een boek: ‘Stralend door de Menopauze’ met heel veel tips en praktische adviezen om alle aspecten aan te pakken waar vrouwen mee te maken krijgen als ze in die periode zitten die zich situeert rond de leeftijd van 50! Daarom ook vind ik Wifty een fantastisch initiatief. Vrouwen hebben elkaar ook nodig om eens over hun klachten te praten zonder  bestempeld te worden als een “zaag “. Sisterhood is heel belangrijk. En lachen en plezier maken brengen de hormonen in balans.

En trouwens Wifties hebben geen opvliegers maar adrenalinestoten! Daar vertel ik later meer over.

Ik hoop jullie regelmatig te verblijden met menopauze do’ en don’ts!

Ondertussen drink ik een glas champagne op Wifty!”

Hebben jullie vragen over de menopauze? Stuur ze naar wifty@wifty.be tav Leen Steyaert

image001

 

 

Stralend door de menopauze – Leen Steyaert

te koop bij oa. De Standaard Boekhandel, Fnac of via Bol.com

3 Comments
 • Carrie

  Beantwoord

  Beste Leen,
  Ben 50 en nog steeds maandstonden maar voel me zo down, is het aangeraden progesteron en oestrogen in gelvorm te nemen om de 2 weken? En welke zijn de beste bio gels?

  Alvast bedankt, Carrie

 • Annemie Coppens

  Beantwoord

  Ik heb het boek gelezen en vond veel goede tips en adviezen. Ik ben 54 jaar en had verleden jaar verschrikkelijk veel klachten. Ik wist me geen raad en ben dan naar een orthomoleculaire dokter geweest waar ik ozontherapie volgde. Na enkele maanden verdwenen stilaan bepaalde klachten zoals tintelingen, verschrikkelijke hoofdpijn, spierpijn enz… eind juni ben ik gestopt met de therapie omdat ik me beter voelde maar ondertussen voel ik me weer even slecht als ervoor!Ik heb horen zeggen dat de schrijfster van het boek ‘stralend door de menopauze’ ook consultaties zou geven, weet iemand of dit klopt en zoja, wat is haar contactadres of telefoonnummer dan? Dank je voor het lezen Annemie

  • Hélène

   Dag Annemie, bedankt voor je reactie. Onze Wifty menopauze-consulente Leen Steyaert werkt al jaren bij orthomoleculaire artsen en heeft inderdaad ook een eigen praktijk. Check http://www.menopauzeconsulente.be
   Contacteer haar gerust met onze groeten! En hou ons op de hoogte over je klachten, of ze verbeteren en waar jij baat bij hebt. Liefs, Hélène

Leave a Comment