banksy-sirens-of-the-lambs-02-630x421Krijsende speelgoeddieren in een truck. Het had mijn idee kunnen zijn. Maar straatartiest Banksy was me voor! ;-)

In het Meatpacking District in NYC werd vorige donderdag een slachthuiswagen vol schattige knuffels gespot. Een vrachtwagen met het cijfer 800. Yep, het Banksy nummer.

Ik hou van Banksy’s stunts. Vorige week mengde de beruchte satiricus zich in het Syrische conflict met een knap staaltje subversiteit: in een filmpje laat hij een aantal moslimrebellen Dumbo, de bekendste Disney-olifant, uit de lucht schieten…

Maar we hadden het over krijsende speelgoeddieren. Banksy noemt dit stuk: “The Sirens of the Lambs“. Het is het 11° werk van Banksy’s New York Project: “Better Than Out In.” De hele maand oktober resideert Banksy in NYC en gebruikt hij de stad als canvas.

De knuffels piepten en krijsten en maakten veel lawaai. Alsof ze wilden ontsnappen aan het vreselijke slachthuis. En de bestuurder Joe gaf geen krimp. Op de vraag wie zijn opdrachtgever was antwoordde hij laconiek: “Ik ben gewoon de chauffeur en leverancier van vlees. Vers vlees van de boerderij.”

Tja, dat vind ik dus fantastisch hè, satirische kunst. Kunst die tot nadenken aanzet. Zoals de Gao Brothers in China doen, provoceren en tot actie aanzetten, maar vooral door hun kunst vertellen wat er daar fout loopt. Wat door de overheid natuurlijk niet in dank wordt afgenomen. Door de geschiedenis heen werden veel satirische kunstenaars vervolgd door de overheid. Ook de Gao Brothers worden geviseerd en moeten hun werk stiekem het land uitsmokkelen.

Banksy doet dat op zijn manier. Street smart! Je kan zijn artistieke avonturen in NYC de hele maand oktober volgen op www.banksyny.com

47

Babe en Billy, hier mee op surfvakantie in Hossegor, lezen een surfmagazine. :-)

Mijn eigen knuffel Babe en zijn vriendje Billy zijn trouwens heel blij met het initiatief! ;-) Yep, ik ben een Wifty mét knuffels. Ik heb er een aantal die al een paar decennia mijn leven delen. Babe en Billy gaan zelfs altijd mee op reis. Ik ben niet de enige, ook Dali hield van knuffels en speelgoeddieren. En George Clooney heeft ook een vaste knuffel! :-)

Zijn er nog Wifties met knuffels??

 

 

Bekijk hier het filmpje op Youtube van Banksy’s truck vol knuffels, niet voor gevoelige kijkers ;-)))  http://youtu.be/WDIz7mEJOeA

Volg de Gao Brothers in China:  www.gaobrothers.net