We zijn steeds op zoek naar inspirerende Wifty plekken, off the beaten track. Het allerbelangrijkste bij onze selectie: passionele mensen met boeiende verhalen, top kwaliteit, goede sfeer & dito service! Good, good, good Wifty vibrations!

WIFTY-PROOF : 5 Wifty-plekken-met-leuke-mensen in KNOKKE:

1. Juicy’s

Zaakvoerder Alfons/Fons – Mr. Juicy voor de klanten – runt sinds 1985 een heerlijke old school sandwichbar waar je terecht kan voor versgeperste fruit-en groentesappen, driehoekige belegde boterhammen en stokbroden, huisgemaakte soep, croque monsieur uit het vuistje, ijs zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen, milkshakes en overheerlijk cake naar eigen recept. Alles verser dan vers. Het is een bijzondere plek, een flashback naar de jaren ’80, alsof de tijd heeft stilgestaan. Mr. Juicy (66) ziet zijn klanten opgroeien: “Het is fijn om te zien dat de kinderen die toen met hun ouders langskwamen nu volwassen zijn en zelf met hun eigen kinderen komen. Ze vertellen dan verhalen uit hun kindertijd, je ziet hun ogen glinsteren. Ik ben zelf opa van drie en binnenkort krijg ik er nog drie bij. Een tweeling bij mijn zoon en nog eentje bij mijn dochter!”

Juicy’s – Strandstraat 3, 8300 Knokke – Openingsuren: Alle vakanties 7/7. Tijdens het jaar alle weekends. Vanaf Pasen elke dag open behalve dinsdag & woensdag. Vanaf half juni tot half september 7/7.
Juicy's sinds 1985.

Juicy’s sinds 1985.

 2. Gypset Style

Gypset Style is een zodanig sfeervolle interieur boetiek dat je er graag wil blijven wonen. Of op zijn minst alles mee naar huis nemen. Mooie vintage meubels, deco, juwelen, kussens, parfums… eigenares en gastvrouw Sigi (43) brengt met veel passie en goede smaak eigen creaties, nieuwe en oude objecten samen. Op de achtergrond klinkt Diana Ross en Stevie Wonder. Wild heart, gypsy soul… een vrouw én een plek naar ons hart!

Gypset – Golvenstraat, 8300 Knokke – Openingsuren: Alle vakanties 7/7. Tijdens het jaar open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 12.30 uur en van 14 uur tot 18 uur.
Gypset Style.

Gypset Style.

3. La Vie en Rose

La Vie en Rose is een mooie boetiek met een eigenzinnige selectie kleren, schoenen en accessoires. Net als bij Gypset Style voel je ook hier de aanwezigheid van een vrouw die weet wat ze wil. Voor eigenares Ruth (49) zijn prints en kleuren al 16 jaar de rode draad bij het aankopen: ” Zwart zal je hier niet vinden. Vandaar de naam La Vie en Rose, ik hou van kleuren en ik verzamel alles wat met rozen te maken heeft. Het is een positieve naam met een knipoog naar Edith Piaf, een ferme madam en een sterke tante. Neen, een stijlicoon heb ik niet. Ik hou van iedereen die persoonlijkheid heeft in zijn kleding. Iedereen die zichzelf is in zijn kleding, is een stijlicoon. Vrouwen mogen best wat meer durven en lak hebben aan modetrends. Gewoon helemaal je zin doen en vooral geen grijze muis zijn!” Ruth verzamelt het mooiste van Marni, Dries Van Noten, Rochas, Chloé en Sofie D’Hoore.

La Vie en Rose – Golvenstraat 13, 8300 Knokke – Openingsuren: in juli en augustus alle dagen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Buiten de zomer gesloten op dinsdag.
La Vie en Rose.

La Vie en Rose. 

4. The Cappelleschi Gallery

Er zijn meer dan 40 kunstgalerijen in Knokke. Iets teveel van het goede want niet alles wat in een gallerij hangt is kunst. Maar af en toe gaat ons hart sneller slaan. Een vaste stop is The Cappelleschi Gallery, waar tot 20 maart de tentoonstelling ‘Renaissance is over’ loopt met het werk van de belangrijkste en meest invloedrijke hoofdrolspelers van de huidige Italiaanse street-art: Exit/Enter en JamesBoy. De twee anonieme kunstenaars hebben hun roots in Firenze en laten ondertussen ook in Rome en in andere Europese cultuursteden hun stempel achter. De passie van galerijhouder Eric van Esser (63) is aanstekelijk. Mecenas Eric ademt kunst uit, hij reist de wereld rond op zoek naar bijzondere artiesten en kan uren vertellen over zijn boeiende ontmoetingen. Must see!

The Cappelleschi Gallery – Strandstraat 16, 8300 Knokke – www.cappelleschi.com

The Cappelleschi Gallery.

Screen Shot 2016-02-12 at 13.40.59
Exit/Enter – – – JamesBoy

5. Art’e

De leukste cocktailbar van Knokke, die willen we het liefst voor onszelf houden. Dat dachten eigenaars Bruno en Carine aanvankelijk ook. Ze zochten een leuke plek om na een sabbatjaar + verhuis van groot naar kleiner hun vintage meubels te stockeren. Ze vielen voor dit mooie art-deco winkelpand met zicht op zee. Karine (51): “We hadden veel mooie spullen en toen we dit pand zagen kwamen we op het idee om er een cocktailbar/vintage shop van te maken. Alles wat je hier ziet is te koop. Behalve de barman! ;-) Carine: “Oorspronkelijk was het alleen een clubje voor onze vrienden, toen kwamen vrienden van vrienden en nu zijn alle gelijkgestemde zielen welkom.” En wij kunnen bevestigen dat er regelmatig gedanst wordt tussen de vintage spullen als Bruno DJ van dienst is!

Art’e – Zeedijk 650, 8300 Knokke – Openingsuren: Alle vakanties 7/7. Tijdens het jaar open op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 15 uur.
Art'e.

Art’e.

Art'e

Art’e

20160207_163251
helene@wifty.be