Wifty zkt. Liefde! Vriendschap! Partner! Opnieuw op zoek maar hoe?

Schermafdruk 2016-04-14 15.10.36

De groep van 50-plussers (m/v) op datingsites groeit serieus. Ben jij (m/v) er klaar voor maar dateert het echte versierwerk en het daten van een aantal jaren geleden? Troost je: voor iedereen is het opnieuw actief op zoek gaat naar een partner een sprong in het diepe.

‘Besef dat die andere (m/v) net zo ongerust en nerveus is als jij!’ zegt Chris Verlinden, director van datingsite Parship.  

“Er is de laatste 10 jaar op dat terrein ‘t een en ‘t ander veranderd ja. De manier van daten en de kanalen die nu ter beschikking staan zijn zo verschillend vergeleken met de mogelijkheden van pakweg 10, 20 of zelfs 30 jaar geleden.  Er zijn nu zoveel meer mogelijkheden om een partner te zoeken.

Verschillende datingvijvers (vereniging, werk, vriendenkring, sportclub, dating apps..) kunnen gecombineerd worden. Het is immers geen “of-of”  maar een “en-en” verhaal geworden. Dat maakt het ook complexer.

Voor wie via online datingsites of datingapps  de zoektocht aanvangt, hebben we enkele basisregels die kunnen helpen om goed beslagen het ijs op te gaan en de kans op succes te verhogen.

1. Waar let je op bij het inschrijven?

 • Kies de datingsite of app die echt bij je past. Er bestaan sites en apps in alle soorten.
  • Gratis <-> betalend.
  • Focus op fundating <-> serieuze relatie.
  • Publiek(voor iedereen zichtbaar ) in een database <-> discreet
  • Laagdrempelig (iedereen stroomt in, ook diegene die het wat minder serieus menen)  <-> drempels (testen, betalend)
 • Welke site je ook kiest, neem rustig de tijd om je in te schrijven. Afhankelijk van de site die je kiest ga je al dan niet een persoonslijkheidstest maken. (bv bij Parship). Opgelet, deze test neemt wel wat tijd in beslag. Antwoord eerlijk op alle vragen. Door een dergelijke vragenlijst bouwen sites als Parship drempels in voor “fundaters” (mensen op zoek naar snelle losse contacten).
 • Je profiel is je vistitekaartje voor andere vrijgezellen. Besteed daar voldoende aandacht aan.. Het is immers moeilijk om interesse te tonen in iemand die enkel zijn leeftijd heeft ingevuld. Wees niet bang om origineel uit de hoek te komen. Iedereen houdt van uiteten gaan, gewoon gezellig thuis zitten, muziek,… laat weten waar jij anders in bent.  Of formuleer het op een originele manier. In plaats van ‘ik eet graag italiaans’, kun je net zo goed zeggen….. ‘de pasta vongolé van restaurant X, droog wit wijntje en in goed gezelschap en de avond kan niet meer stuk’. Klinkt zoveel leuker én aantrekkelijker, toch?
 • En dan de foto! Kies een profielfoto die het best toont hoe je echt bent. Een foto die genomen werd op een chic feest kan mooi zijn, maar geeft vermoedelijk een vertekend beeld. Laat zien we je echt bent. Oppassen met fotoshop, mensen houden immers van echtheid. 

2. Afwachten is géén optie. Dat staat niet in het woordenboek:

Je bent er klaar voor: het profiel is netjes ingevuld, test gedaan, foto staat klaar. …

En wat doen heel wat 50+ vrouwen dan? Niets.. Ze wachten… ze wachten  op een man die interesse toont. Maar zo werkt het op datingsites of datingapps niet. Ik kan niet genoeg zeggen dat het belangrijk is om actief te zjn.

Actie zorgt immers voor reactie.  Stuur berichtjes naar de profielen die je interessant vindt. Maar ook hier weer opgelet: reageer niet te algemeen. Een persoonlijk berichtje dat inspeelt op zaken die hij of zij in zijn/haar profiel heeft vermeld, vergroot de kans op een leuke respons. Je appeleert immers op zijn interessegebieden.

En voor je het weet, ga je op date! ;-)

 

@Chris Verlinden, director Parship

4 Comments
 • Kris

  Beantwoord

  Hoe grappig. Ik was aan het twijfelen: doe ik het/doe ik het niet? Het is juist wat mevrouw Verlinden zegt: niets doen is eigenlijk geen optie meer. Als je niet laat weten dat je er bent, zal niemand het weten! Al is het in een virtuele wereld.

 • lies

  Beantwoord

  neem je tijd! Dat is precies wat ik iedereen aanraad die een datingsite wil proberen. En ook : als je afspreek, doe dat in een veilige omgeving. In een drukke bistro, café.

 • DD

  Beantwoord

  Wat me wel opvalt, is soms de ‘wanhoop’ bij sommige mannen. Die zo per se een vrouw willen dat je er schrik van krijgt. Ze vergeten dan ook de essentie van een relatie: raakvlakken en gedeelde interesses! Heel vreemd.
  Als je niet verder komt dan ‘samen in zetel zitten en tv kijken!’, dan is dat niet iets waar ik met een big smile naar uitkijk. Wrs wel op mijn 80 (en dan nog). Dat klinkt zo gedemotiveerd, uitgeblust, vastgeroest in zetel.
  Ik begrijp wel dat het niet elke dag champagne kan zijn(hoewel ;-)), maar ik ben nog niet klaar om me vast te metsen in een zetel.

 • Linda

  Beantwoord

  allemaal goed en wel. hoe begin je een gesprek? Wat zeg (schrijf) je? Ik voel me verschrikkelijk onzeker

Leave a Comment